Med sykkellåsen fra tyske Conrad blir sykkeltyveri en nesten umulig oppgave. Foto: YouTube
Med sykkellåsen fra tyske Conrad blir sykkeltyveri en nesten umulig oppgave. Foto: YouTubeVis mer

En sykkeltyvs verste mareritt?

Du fortjener en medalje om du klarer å stjele denne.

Visste du at hvert år stjeles det rundt 60.000 sykler i Norge?

En mager trøst er at det heldigvis har blitt litt enklere å anmelde forholdet. Det kan du nemlig gjøre på Politiets hjemmesider.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) ble det registrert 15.100 sykkeltyverier i 2009, noe som er 16 prosent mer enn året før.

En av årsaken til denne økningen tror SSB er fordi det er mulig å anmelde via internett, men at det bare forklarer en del av økningen.

Nå kan du gjøre nesten alt hjemmefra: Anmeld på nettet

Lager avansert sykkellås

Så hva skal du gjøre dersom sykkelen din blir stjålet uansett hvor du går?

Det tyder på at det tyske firmaet Conrad holder på å lage en ny og fancy sykkellås, som kanskje kan skape litt mer trygghet hos syklister i fremtiden.

Og hvordan fungerer den? Den avanserte låsen fester du til sykkelen og en lyktestolpe, som til slutt heiser sykkelen langt over bakken. På denne måten blir det nærmest som umulig for kjeltringer å få tak i den.

Conrad har lagt ut en video på YouTube som viser hvordan låsen skal fungere, og omtaler den som verdens sikreste sykkellås. Det ser i hvert fall imponerende ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik fungerer sykkellåsen:

Men hva som skjer dersom en annen syklist låser sykkelen sin under den låste sykkelen igjen, er foreløpig uklart... Og sykkellåsen i seg selv så ikke akkurat liten og hendig ut.

Mens du venter på en eventuelt ny sykkellås til jul, så kan det være lurt å huske på disse reglene for å unngå sykkeltyveri:


Skal du kjøpe deg en fin, ny sykkel? Maks 5.000 erstattes