En shopoholikers drøm

60.000 kvadratmeter, 190 butikker. I dag åpnet Skandinavias største kjøpesenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Gant kan kle opp både deg og hjemmet ditt. Foto: Per Ervland
Gant kan kle opp både deg og hjemmet ditt. Foto: Per Ervland Vis mer


(SANDVIKA): Sandvika Storsenter har utvidet, og med 60.000 kvadratmeter er det Skandinavias største kjøpesenter.

Storsenteret åpnet dørene for publikum for første gang i dag, og eiendomsinvestor Olav Thon og ordfører Odd Reinsfelt klippet den røde snoren.

Full pakke

Der det "gamle" storsenteret stort sett fokuserte på mat og mote, er det større bredde på butikkene som har etablert seg i den nye delen. Fra Elkjøp og XXL, til skredder, bamsefabrikk og gullsmed, interiørbutikker - og en plastisk kirurg.

- Vi utvider horisonten og satser på opplevelser. Senteret skal gi et totaltilbud for alle alders- og kundegrupper, og skal ha tilbud for enhver lommebok, sier senterleder Carl Christian Pedersen.

I tillegg til mote, ønsker de å tilby en større bredde innenfor kategoriene hus og hjem, spisesteder, Big Box-konsepter samt helse og velvære.

I atriumet i den nye delen er det også en liten kunstisbane, og besøkende som vil prøve kan leie skøyter.

Trond Moi vil gi nordmenn en delikatesseforretning basert på de velkjente deliene i New York. Spis maten der, eller ta med godbitene hjem. Foto: Per Ervland
Trond Moi vil gi nordmenn en delikatesseforretning basert på de velkjente deliene i New York. Spis maten der, eller ta med godbitene hjem. Foto: Per Ervland Vis mer


Storsenteret forventer en årlig omsetning på 3 milliarder kroner og 10 til 12 millioner besøkende, ifølge Petersen.

Test deg selv: Er du shopoholiker?

Nytt i Norge

En rekke utenlandske butikker har valgt nettopp Sandvika Storsenter når de skulle åpne sin første butikk i Norge. Blant annet den britiske spillbutikken Game, den danske møbelfabrikken Flexa som produserer møbler som vokser med barna.

I tillegg er det et par splitter nye konsepter. Bølgen og Moi åpner et matverksted, Food Garage. Moi fortalte DinSide at han er inspirert av de gode deliene i New York, der du enten kan kjøpe råvarer eller ferdiglaget mat, eller spise delikatessene på stedet.

Hør Trond Moi fortelle mer i videoklippet over.

Noe for de minste: Lag din egen kosebamse på build-a-bear. Foto: Per Ervland
Noe for de minste: Lag din egen kosebamse på build-a-bear. Foto: Per Ervland Vis mer


Plantasjen lanserer en kombinert plante- og interiørbutikk, Plantasjen City, Gant åpner sin første kombinerte kles- og interiørbutikk. Elkjøp valgte nettopp Sandvika Storsenter for å lansere sitt nye kjøkkenkonsept, i samarbeid med svenske Epoq.

I tillegg vil vi trekke frem det store Norli-mediateket, en lys og luftig, og ikke minst innholdsrik bokhandel og multimediebutikk - med en café der du fritt kan bla i bøkene.

Skredderen som tar dine vitale mål, og får sydd skjorter i Spania i ekspressfart er en annen godbit. Og Build-a-bear-butikken som lar deg lage din egen teddybjørn, for noen hundrelapper, vil nok slå an hos de minste.

Men pass på hundrelappene. De kan fort få ben å gå på.

- Vi vil at kunden skal få dekket alle behov i ett hus, sier Petersen. - Så gjenstår det jo å se om kundene er enig...

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!