En overføring kan ta fire dager

Skal du betale noe som haster, velger du ikke en slik innbetaling.

Regningsbetaling i nettbanken er ikke bare rimeligere, det er også veldig mye raskere enn å gå i skranken. Foto: Kim Jansson
Regningsbetaling i nettbanken er ikke bare rimeligere, det er også veldig mye raskere enn å gå i skranken. Foto: Kim JanssonVis mer

Det finnes raske og mindre raske måter å overføre penger på. Det fikk en DinSide-leser erfare da han gikk på Posten for å foreta en innbetaling over skranke.

Fire dager senere var pengene på konto.

– Da må overføringen ha vært en giroinnbetaling. Hvis du bruker giro for å betale inn penger til en annens konto, tar dette 3-4 virkedager uansett, sier informasjonssjef i DnB NOR (og Postbanken) Aud-Helen Rasmussen til DinSide.

Hun anbefaler derfor ikke en slik innbetalingsform hvis du har dårlig tid.

– I tillegg koster det ekstra penger å gjennomføre en slik betaling. Det har blant annet med legitimasjonskrav og sikkerhet å gjøre, sier Rasmussen.

Har du imidlertid kontanter ved skranken som du ønsker å sette inn på egen konto, skal overføringen skje på sekunder.

>>> Ikke send penger på denne måten!

Informasjonssjef i DnB NOR Aud-Helen Rasmussen anbefaler SMS-bank for folk som har det travelt med å overføre penger. Foto: DNB
Informasjonssjef i DnB NOR Aud-Helen Rasmussen anbefaler SMS-bank for folk som har det travelt med å overføre penger. Foto: DNB Vis mer


SMS-bank er det raskeste

Både i DnB NOR og Nordea er det SMS-betaling som er den raskeste måten å overføre penger på.

– Med SMS-betaling kan du forhåndsdefinere hvem du vil sende penger til. Ved å sende en SMS, så har de pengene på konto med en eneste gang, sier Rasmussen.

DnB NOR tilbyr også straksbetaling i nettbanken, som skal være den raskeste måten for overføring via nettbank. Ellers tar ordinære betalinger inntil en virkedag.

SE OGSÅ: Bare disse får BankID på mobil

– Normalt tre dager

Også landets nest største bank, Nordea, forteller at belastning av giro over skranke normalt tar tre dager. Det samme gjelder brevgiro, litt avhengig av postgangen.

Benytter du nettbank, mobilbank eller SMS-bank vil mottakeren normalt ha pengene neste dag.

– Dette er de klart raskeste løsningene for å betale regninger, sier kommunikasjonsrådgiver i Nordea Jørgen Lønnquist.

Han legger til at kunder uten nettbank anbefales å få avtalegiro på repeterende fakturaer, og da belastes fakturaene på forfall.

NB! Ikke overfør til utlandet før du har lest dette