En maraton om dagen

Synes du et maratonløp høres slitsomt ut? Amerikanske Sam Thompson har løpt maraton hver dag i 50 dager.

For de fleste av oss, er bare tanken på et maratonløp slitsom. For amerikanske Sam Thompson er det annerledes. På 50 dager har han løpt 51 maratonløp.

Løper for Katarina-ofrene
Da Thompson var 17 år gammel, mistet han nesten evnen til å løpe i en bilulykke. Åtte år senere løper han maratonlengden på 42,195 kilometer hver dag.

Grunnen til at han har tatt bena fatt, er at han vil øke bevisstheten rundt ofrene etter Katarina-katastrofen i USA for et år siden, som han mener har blitt glemt.

- Det er fortsatt mye som gjenstår der nede. Mye har blitt gjort, men hvis noen hadde kommet ned dit for første gang, ville de trodd stormen traff i går, sier han ifølge CNN.

Målet til Thompson var i utgangspunktet å fullføre 50 maratonløp på 50 dager i samtlige 50 stater. Men det var ikke nok. Nå har han lagt til ett løp på listen, og gjennomførte to maratonstrekninger 7.august.

Ferdig
Da han kom i mål etter sitt siste løp, ventet nesten 200 personer på ham med ballonger og hjemmelagde plakater.

- Selv nå er det vanskelig å skjønne at det er over. Det føles ikke som om jeg nettopp løp 51 maraton på 50 dager, sier han ifølge The Vicksburg Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men han er ferdig, og han har tilbakelagt omtrent 2092 kilometer.

Kjæresten, Kirsten Sellereit, støttet kjæresten hele veien. Etter hvert løp ga hun ham massasje, og hun passet på at han fikk i seg nok væske og mat. Hun løp også ved siden av ham noen ganger hver dag.

Bare syv av løpene har vært offisielle maratonløp. På de andre strekningene har han fått familiemedlemmer til å finne veien og riktig lengde på kart.

Og hva skal maratonmannen gjøre nå?

- 50 blunder. På en dag. I en stat, sier han.

Kan være farlig
Blir du fristet til å legge ut på et lignende løp, må du ta visse forholdsregler. Kroppen vår er ikke bygget opp for å løpe så mye. Når du løper så langt hver dag, vil ikke kroppen få tid til å komme seg. Du kan også risikere indre skader, som nyre- og hjerteproblemer.

Men Thompson bryr seg ikke noe særlig om dette.

- De fleste har sagt og fortsetter å si at det ikke er mulig for mennesker å løpe 50 maratoner på 50 dager. Det er bare morsomt å vise folk at jo, det er det. Menneskekroppen er i stand til mye, sier han ifølge CNN.

Ifølge en norsk ekspert, er maraton noe av det minst farlige du kan drive med.

 

Mozon.no, 29.08.2006