En krone minuttet til USA

Visste du at det går an å ringe via Internett? Og det til en mye billigere pris enn vanlig takst. Vi har testet ut Interfon fra Telenor Nextra og Yahoo! Messenger. Med Interfon er det mulig å ringe 41% billigere enn med vanlig Telenor-abonnement.

Yahoo! Messenger og Interfon PC er to produkter som overfører lyd over Internett. Produktene gjør det mulig å kommunisere to-veis, omtrent som gjennom en walkietalkie (Yahoo! Messenger) eller en telefon (Interfon). Fordi trafikken rutes gjennom Internett, er ikke kvaliteten alltid perfekt. Men kvaliteten på selve lyden er som regel mer enn god nok for en vanlig samtale.

Yahoo! Messenger

Alle som har en Yahoo-ID kan bruke Yahoo! Messenger. Dette er en variant av de såkalte chat-systemene. Nå er tjenesten utvidet til også å omfatte lyd, slik at det er mulig å føre en telefonsamtale eller en konferanse over Internett. Det er ingen kostnader ut over å koble seg opp mot Internett. Lydkvaliteten er tilfredsstillende, og man hører klart hva motparten sier. Den største ulempen er at det kan være en tidsforsinkelse på noen få sekunder før lyden når tilhørerne.

Telenors Internett-telefon

Nextra tilbyr produktet Interfon PC for Telenor Pluss og Telenor Total abonnenter. Dette er et helt annet produkt enn Yahoo! Messenger og kan i prinsippet brukes i stedet for fasttelefon forutsatt at du har tilgang på Internett gjennom et kabelmodem eller lignende. Med Interfon får abonnentene et eget nummer som begynner på 850. Nummeret er personlig og gjør det mulig for alle å ringe deg opp på PC'en så lenge du er koblet til Internett. Du kan derfor for eksempel ha et norsk telefonnummer selv om du er bosatt i utlandet.

Hvor mye kan jeg spare?

En liten prissammenligning med et vanlig Telenor-abonnement viser at det kan være mye å spare på å bruke Interfon fremfor en vanlig telefon. Særlig ved samataler til utlandet er der mye å spare. Ringer du til USA, sparer du 70 øre pr. minutt ved å ringe via Internett. På samtaler til Spania sparer du 75 øre pr. minutt.

Hvor mye kan du spare?
LandStartkostnadStandard Telenor-abonnement (pr. min)Interfon PC (pr. min)Prisforskjell
Sverige0,450,990,75-24%
Danmark0,450,990,75-24%
Storbritannia0,451,301,00-23%
Spania0,452,001,25-38%
Tyskland0,451,401,00-29%
USA0,451,701,00-41%

Dersom man ringer til utlandet for over ca. 400 kroner i måneden, kan det lønne seg å kjøpe et Telenor Pluss internettabonnement i tillegg til et vanlig telefonabonnement.

Nextra tilbyr også telefonkort med takster som ligger litt over Interfon PC-takstene. Nextrakortene selges hos Narvesen og andre som selger telekort.

Videokonferanser

Både Yahoo! Messenger og Interfon kan brukes til mer enn kun å overføre lyd/tekst. Med disse programmene kan brukerne også samarbeide på filer og utveksle dokumenter. Dersom du kombinerer Interfon med et webkamera, kan du holde egne videokonferanser. Den største svakheten med produktene er likevel nettopp det at de er avhengige av Internett. Dersom internettforbindelsen bryter sammen, kan du ikke ringe feilmeldingen en gang.

Hva trenger du:
Yahoo! Messenger - lastes ned fra Yahoo!

Interfon:
Abonnement på Telenor Pluss / Telenor Total
"Telefonrør" (ikke nødvendig, men anbefales)
Nextras side om Interfon.