En hund etter god design

Nå er det ikke lenger bare matmor som kan iføre seg designerklær eller spise mat av designerfat. I Oslo finner du Skandinavias eneste butikk som spesialiserer seg på design for menneskets aller beste venner. Bli med til Pet Shop Girls.

Pet Shop Girls - designbutikken for hunde og katteeiere med sans for god design - og en god porsjon humor.
Pet Shop Girls - designbutikken for hunde og katteeiere med sans for god design - og en god porsjon humor. Vis mer


Det er to ting som slår meg når jeg trer inn i dyrebutikkjentenes lyse og lekre lokaler. 1: Puh! Det lukter ikke dyrebutikk. 2: Wow! Her ser det ut som om de har ting jeg kunne tenke meg å kjøpe til meg selv. (Interessant: jeg har ingen kjæledyr, og ingen planer om å anskaffe dem heller).

Ved første øyekast kunne dette vært en hvilken som helst design-interiørbutikk på Frogner. (Men herlig fri for heftig shabby chic bonderomantikk!) Men ved nærmere ettersyn er det ikke belter, men hundelenker. Det er ikke Jade-Jagger inspirerte chokers, det er halsbånd til firbente vesener. Og de lekre klesplaggene som ligger i hyllene er ikke bare alt for små til meg - de er laget til noen med en (erhm) litt annen kroppsfasong en meg.

Nok utenomsnakk? Gå rett til den kule bildespesialen

Canine couture

For mange er det nok et ganske stort skritt å kle på husdyret (det har jo pels!) Men med de lange og stadig kaldere norske vintrene, har det kanskje noe for seg? Men når skrittet først er tatt, er det mye herlig å velge mellom. Alle klærene og alt utstyret er importert (det blir så vidt vi vet ikke produsert designerstash til hunder i Norge), og det meste kommer fra motens Mekka: Paris. I tillegg finner vi stash fra små, men populære, designere fra New York.

Rosa er sommerens store slager.
Rosa er sommerens store slager. Vis mer


Rosa sommer

Vi finner halsbånd og hundelenker i alle regnbuens farger, og det selger som varme hvetebrød. - Dette er ikke noe sted for selvhøytidelige katte- og hundeeiere, sier Vigdis. - De fleste som kommer hit har med seg en god porsjon humor, og en aldri så lite selvironi.

Og i beste Elle Woods stil (heltinnen fra lovlig blond-filmene) er det rosa som selges mest. En del av de rosa halsbåndene og lenkene er faktisk så ettertraktete, at det er ventelister på de mest populære modellene!

Hund, han og henne

I hyllene til Pet Shop Girls drar vi kjensel på merket Donald J. Pliner. Den amerikanske designeren som lager må-ha sko, belter og læraccessoirer til stjernene, lager faktisk klær til både hund, han og henne. Babydoll Pliner er navnet på hundekolleksjonen, og foreløpig kan du få kjøpt halsbåndene her i Norge. Til høsten kommer klærne, som er både griselekre - og svinedyre.

Mix & match

Det er ikke bare hund og eiers klær som skal matche. Vi fant blant annet matchende hundefat og salatbolle. Franske hundesenger i lin selger til gull, og en del av de matchende stoppete putene gjør seg godt til pynt på benker eller stuegulv. En annen slager på hundesengsfronten, er to modeller med retroinspirerte grafiske mønster.

Nysgjerrig? Se noen eksempler og bli inspirert i bildespesialen.

Blide kunder

Pet Shop Girls åpnet dørene for sine første kunder den 1. november i fjor. Det er Skandinavias eneste designbutikk for folk med firbente kjæledyr - og en av ytterst få på verdensbasis som kombinerer hunde og katte utstyr med produkter for eierne, som bokhandelen, effektbutikken, galleriet - og nå også snart café.

- En bonus for oss er at vi bare har blide kunder, sier Vigdis. - Felles for dem er en glødende interesse for kjæledyrene sine - sammen med teft for god design, og en aldri så liten porsjon med humor.

Nøkkelen bak Pet Shop Girls' suksess ligger i god design. - Vi bruker design for å få folk og dyr til å møtes, sier Vigdis, og legger til dyrebutikkjentenes mantra: God design gjør deg glad!

Nysgjerrig? Se noen eksempler og bli inspirert i bildespesialen fra Pet Shop Girls.

Eller: Les mer om kjæledyr på DinSide:

  • For feite katter & kule hunder
    FORBRUK: Utstyrsmanien har nå bredd seg til våre firbente venner. Det er fullt mulig bruke titusenvis av kroner på Pus og Fido hvis du går etter de rette merkene. Les mer her.
  • Hundegalskap i New York
    Ikke bare skal de få glede av design i hverdagen - våre firbente venner fortjener også helse gjennom vann, skal vi tro amerikanerne. De betaler gladelig tusener for å gi sin pelsvenner et opphold på en av de hundrevis av hundespaene som har dukket opp 'over there'. Les mer.
  • Velsigne bikkja
    Har du en hund, gris, katt, rotte eller et annet kjæledyr du er spesielt glad i? Hvorfor ikke få den velsignet av en kirkens mann? Les mer.
  • Pet Shop Girls holder til i Sagveien 24 ved Mølla i Oslo, og har åpent hver lørdag og søndag fra 12-18. Du kan også bestille fra dyrebutikkjentenes nettbutikk - de sender til hele Skandinavia.