En hjelpende hånd i senga

Er du på jakt etter en hjelpende hånd i senga? Her er alt du trenger å vite om dildoer og vibratorer.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lang og tynn eller liten og kraftig? Med eller uten tupp, rosa eller hvit, hard eller myk? Man kan bli svett lenge før man i det hele tatt ender opp i senga med de deilige leketøyene, for hva skal man kjøpe!?

Men vi bør ikke la oss skremme av valgets kvaler. Vi har nemlig alle glede av litt assistanse i senga, mener to av Norges fremste sexleketøy-eksperter, Cecilie Kjensli og Kjersti Antonsen.

Hver tredje kvinne har aldri hatt orgasme. Slik når du klimaks:

Kjensli er redaktør for nettstedet cpunktet.no og innehaver av nettbutikken ceciliekjensli.no, mens Kjersti Antonsen er seksualrådgiver ved Kondomeriet. Her guider de deg gjennom vibrator- og dildojungelen:

1. Hva er forskjellen på en dildo og vibrator?

Cecilie: Som regel omtales alle seksuelle remedier som dildoer, hvilket i de fleste tilfeller ikke stemmer. En vibrator har motor og kan massere og stimulere deg både på klitoris og i vagina, alt etter hvilken modell du velger. Vibratorer finnes i mange forskjellige former og farger. En dildo er derimot en enkel stav til innvendig bruk, uten motor, som må manøvreres på egen hånd. Dildoer har hatt en tendens til å se ut som kopier av mannens edlere deler. Men de siste årene har vi fått nye modeller med gode passformer som ikke er ute etter å ligne ”originalen”.

Les også: En kjapp en med støvsugeren

2. Hvem bør kjøpe og hvorfor?

Kjersti: De som har lyst, bør kjøpe eller få noen de stoler på til å kjøpe det som en presang om man ikke tør handle selv. Om man ikke ser poenget, eller rett og slett ikke har lyst på sexleketøy, er det ingen som skal presses til å handle. Men nesten alle som har prøvd en vibrator eller klitorisstimulator, kommer tilbake for å handle mer krydder til hverdagen.

Cecilie: Vibratorer passer for alle som er seksuelt aktive. For mange er det ikke en nødvendighet, og det er ofte det argumentet jenter som faktisk føler seg litt truet av dem, bruker. Det er for så vidt helt greit det: Jeg trenger heller ikke oppvaskmaskin, for jeg har jo en vask, og jeg trenger vel ikke mobiltelefon for jeg har fasttelefon – men gud så glad jeg er for at jeg har det, for det er jo så praktisk og anvendelig!

Hva med å handle sexleketøy sammen med dagligvarene? Les mer her:

3. Hva bør kvinner se etter når de kjøper?

Cecilie: Å finne fram til en favoritt gjør du best ved å prøve deg fram, det blir som å finne en god olabukse. Men som førstegangsvelger er det et par ting du bør tenke på: Ønsker du innvendig eller utvendig massasje, eller kanskje begge deler? Skal du bruke utstyret hjemme eller på reise? Form og farge er også viktig - gå for noe som ser fristende ut så du har lyst til å bruke det.

Kjersti: Du bør se etter noe du liker visuelt. Synes man en vibrator ser skremmende ut, er det liten vits i å prøve å overbevise seg selv om at ”dette var et riktig kjøp”. Finner man en størrelse og form man liker, kan man finne ut hva slags materiale man vil ha og om man vil ha med eller uten vibrasjon. Etter å ha kjøpt sitt første leketøy (og brukt det), er det lettere å finne ut hva man ønsker seg neste gang.

4. Hva skal kvinner gjøre dersom de synes det er flaut å kjøpe?

Kjersti: Om man synes det er flaut å gå i butikken, kan man handle på nettbutikken vår. Der er man helt anonym og kan hente den diskrete pakken på Postkontoret. Avsenderen er en helt annen enn Kondomeriet og så fremt man ikke sier det til noen, vil ingen se eller merke at pakken kommer fra oss.

Cecilie: Det er heldigvis ikke lenger flaut å kjøpe, for du trenger ikke å gå inn i en butikk. De fleste har jo tilgang til PC, og da er det bare å gjøre en enkel og diskret handel i en nettbutikk. I nettbutikken min har jeg lagt vekt på et rent og enkelt uttrykk for at folk ikke skal føle seg støtt.

Les også: Nordmenn i dildo-toppen

5. Hvordan kan man inkludere kjæresten i dildo- og vibratorbruken?

Kjersti: Å inkludere kjæresten kan være så mangt. Å begynne med et glidemiddel og en klitorisstimulator er en god start! Så kan man prøve seg fram med diverse penisringer senere. Det er ganske kjekt å ”teste farvannet” litt først. Om han absolutt ikke vil ha med sexleketøy i senga, vet du det nok allerede. Er du usikker, så spør hva han synes om det.

Cecilie: Menn elsker å se kåtheten og lysten i oss jenter, og lar vi dem få bli med på leken, blir de overlykkelige. Du trenger kanskje ikke kjøpe den største dildoen som får mannen til å føle seg truet, og samtidig er det jo vibrator som er tingen for damer. Undersøkelser viser at damer i forhold med sexleketøy er de som er mest fornøyd med sexlivet sitt. Det sier noe om at åpenhet og romslighet er nøkkelen til suksess.

Les også: 15 veier til bedre sex

På egen hånd eller med en hjelpende hånd?

Bruker du dildo og vibrator? (Avsluttet)
Ja, selvfølgelig! Det gjør sex'en mye bedre, både alene og sammen med kjæresten.(60%) 1082
Jeg har vurdert å kjøpe, men synes det er litt flaut.(22%) 398
Jeg har ulike varianter liggende i skuffen, men bruker dem veldig sjeldent.(9%) 165
Jeg bruker det når jeg koser meg alene, men kjæresten synes ikke noe om det.(9%) 161
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.