En god latter forlenger flørten

Kjærlighet kan gjøre blind, men humoren skal være til å stole på, viser nye studier.

Morsomme mennesker er attraktive, det er innlysende. Men til nå har få undersøkelser kunnet dokumentere det.

To nye studier bekrefter at kvinner liker morsomme menn, og at menn liker kvinner som ler av vitsene deres, skriver nature.com. Gode nyheter, med andre ord. Du må ikke være modellvakker for å kapre drømmepartneren.

Humor er viktigst
Forskerne Eric Bressler ved Westfield State College i Massachusetts og kollega Sigal Balshine fra McMaster University i Hamilton, Ontario, har gjennomført undersøkelsene for å finne ut om morsomme personer oppfattes som mer attraktive.

Drøyt 200 mannlige og kvinnelige studenter fikk studere bilder av det motsatte kjønn. Alle hadde signert bildene sine med humoristiske eller mer nøytrale sitater.

Ikke overraskende falt kvinnene for de morsomste mennene. De lot seg imidlertid ikke påvirke av kvinnenes morsomheter.

Forskjellige ønsker
I den neste studien ble nesten 130 studenter bedt om å se for seg en morsom person og en som likte vedkommendes humor. Spørsmålet var hvilken av disse to de kunne tenke seg et forhold til.

Også her valgte flertallet av kvinnene morsomme menn som potensielle partnere, mens mennene ønsket seg en kvinne med sans for vitsene deres.

Forskjeller til tross; Bressler tror menn verdsetter humoristisk sans hos partneren.

Skal du på date i helgen? Da bør du unngå de verste fellene og vise deg fra din beste side…

LES MER: Dating for dummies

Gode gener
Bressler tror funnene kan gi oss en pekepinn på hvorfor mennesker har utviklet humoristisk sans overhodet. Psykolog Geoffrey Miller ved New Mexico University i Albuquerque, har en teori om at kvinner foretrekker morsomme menn fordi denne egenskapen vitner om en aktiv, sunn hjerne og gode gener.

Dersom teorien holder mål er det sannsynlig at en kvinne som velger en slik partner har bedre odds for å sette friske barn til verden.

Inntil videre blir dette bare spekulasjoner. Men etter hvert som biologer identifiserer flere menneskelige gener, tror Miller de kan finne noe i hjernen som trigger humoristisk sans og følgelig god mental helse.

Hvilken betydning har så dette for de som ser etter en partner? Som forsker er Bressler forsiktig med å uttale seg, men han gir følgende råd til kvinner:

- Er du ikke interessert i fyren, så la være å le av vitsene hans.

En god latter er bra for helsen også, viser en undersøkelse.

LES HELE SAKEN: Latter for livet

 

Mozon, 30.01.2006