En enklere hverdag

En stille revolusjon har nådd Europa. Simple Living. Som alle moderne revolusjoner er det selvfølgelig en rekke bøker du kan lese for å lære mer om emnet. Nå lanseres den første på norsk.


Enkelt levesett

Simple Living handler, i korte trekk, om å skjære bort det overflatiske for å komme inn til kjernen av det som er viktigst for deg. Målet er en enklere livsførsel, redusert forbruk, bedre livskvalitet, mer tid til dem du elsker og det du trives med.

Vi spurte redaktør Gitte Jørgensen om hennes beste tips til å redusere forbruket.

>>Syv enkle veier til redusert forbruk

- Blir en bevisst på hvor mye en kjøper, har en kommet langt, sier Gitte Jørgensen. Foto: Per Ervland Vis mer


Ett fett

- Fedme er et stort samfunnsproblem, sier Gitte Jørgensen. - Én ting er den fysiske fedmen, det vil si overvekt. Om utviklingen fortsetter vil mellom 60 og 70 prosent av danskene være overvektige i 2030.

Hun trekker paralleller mellom fysisk overvekt - og boligene våre. - Vi fyller opp både kropp og hjem med såkalte "tomme kalorier".

Trenger vi virkelig all sjokoladen - eller alle skap-, skuff- og krokfyllerne for å bli lykkelig?

Noen ganger er svaret et rungende ja. Dette er forsåvidt litt deilig, med Simple Living-trenden. Det er lov å si ja. Men det handler også om å kunne si nei. Skjære ned til beinet, og finne ut hva du helst vil ha. Og hva du kan klare deg uten.

Det handler altså ikke så mye om å leve asketisk, eller forsake materielle goder, som å finne frem til det som er aller viktigst og konsentrere seg om det.

Noen enkle pekere til hvordan du kan kutte ned forbruke ditt, kan du lese mer om her:

>>Syv enkle veier til redusert forbruk.

Les også: De ti største pengeslukene.

Simple Living av Gitte Jørgensen (red.); Ranvita la Cour, Marie Kraul, Anne Christine Petersen og Kirsten Stendevad er utgitt på Aschehoug Forlag.