<strong>FACEBOOK-FRUSTRERT:</strong> En av tre som ber Slettmeg.no om hjelp, har problemer med Facebook. Foto: Per Ervland
FACEBOOK-FRUSTRERT: En av tre som ber Slettmeg.no om hjelp, har problemer med Facebook. Foto: Per ErvlandVis mer

En av tre klager på Facebook

Slettmeg.no får aller flest henvendelser relatert til Facebook.

En av tre henvendelser til tjenesten Slettmeg.no kommer fra brukere som ønsker hjelp til å slette ting på Facebook. Det viser oppsummeringen fra tjenesten på henvendelser fra sommermånedene i år, som totalt kom knyttet til 248 forskjellige nettsteder.

Les også: Nå vil Facebook vite alt

Mange har gjort noe de angrer på

Og de fleste av henvendelsene gjelder ønsker om hjelp til å fjerne uønskede oppføringer på nett. Det kan være ting andre eller man selv har publisert, katalogoppføringer eller sletting av profiler og kontoer. Nær 30 prosent av de som ber om hjelp, ønsker faktisk å slette egen profil eller konto eller fjerne ting de selv har publisert.

Forrige uke refererte DinSide råd om personlig merkevarebygging fra høyskolelektor Cecilie Staude, som advarte mot å slå seg løs i sosiale medier. Hun sa blant annet:

– Å ha ytret seg friskt og freidig om et ømtåelig eller kontroversielt tema i en blogg, på Facebook eller på Twitter, kan slå negativt ut i jobbsøkeprosesen.

TI RÅD for å lykkes med personlig merkevarebygging på nett

Opplever seg lurt


Slettmeg.no skriver i sin tremånedersrapport fra juni, juli og august at de har mottatt flere henvendelser angående nettstedet Netlog. Brukere har rapportert at tjenesten sender ut søppelmeldinger til deres kontakter via e-post og Facebook, og noen har også følt seg lurt til å opprette en profil der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook skal nylig ha stengt muligheten til å opprette konto hos Netlog ved å oppgi brukernavn og passord til Facebook-konto.

Netlog oppgir på egne nettsider å være en nettportal der "du lage din egen profil med en blogg, bilder, videoer, begivenheter, spillelister og mye mer, som du så kan dele med dine venner." Tjenesten finnes på 34 språk, og har base i Belgia.

Slettmeg.no gir følgende bruksanvisning om du ikke ønsker å ha konto på Netlog: Slik sletter du Netlog-kontoen (ekstern lenke). Slettmeg.no har også flere bruksanvisninger til hvordan du sletter innhold om deg selv liggende på sine nettsider.

Les også: Navnet ditt kan ha havnet på sexsider på nett

Pass på passordene

På generelt grunnlag advarer Slettmeg.no mot at du oppgir brukernavn og passord til andre tjenester for å enkelt kunne settes i forbindelse med venner å kjente på nye nettjenester. I verste fall sier de at du risikerer at useriøse tjenester misbruker informasjonen og kaprer kontoen din.

Les også: Hvor sikkert er passordet ditt?