En advokat som passer for deg?

I dag lanserer advokatforeningen advokatenhjelperdeg.no. DinSide har sett nærmere på tjenesten. Er det noe hjelp å få?

Her vil du blant annet finne jussrelaterte artikler, lenker, råd og tips, en juridisk svartjeneste - og ikke minst: En oversiktlig database der du kan finne en advokat som har erfaring med akkurat det området du trenger hjelp til.

Organisert forbrukerjuss

Et av de aspektene advokatforeningen er mest fornøyd med på det nye nettstedet er kategoriseringen av forbrukerjussen. Der de ulike områdene innen jussen før har vært puttet inn i store og meget rommelige båser, er det nå spisset, og kategorisert i 19 ulike områder - slik at det skal være lettere å finne noen med spesialkompetanse.

Satt sammen med tjenesten "Finn advokaten" gjør dette din jobb med å finne en passende advokat mye enklere. Her kan du søke etter advokat, både etter spesialkompetanse, og område.

De 19 temaområdene har flere underkategorier, som gjør det ennå lettere å finne frem. For eksempel: Vi vil gjerne ha hjelp til (tilfeldig valgte parametre) å sette opp et testamente, i bergensområdet. Ikke noe problem. Et kjapt søk gir oss over hundre advokater som oppfyller alle kriteriene våre. For å være ekstra vanskelige går vi inn på avansert søk, og sier vi vil ha en kvinnelig advokat. Da får vi 27 kandidater å velge mellom. Vil vi gjøre søket enda smalere, kan vi velge både språkkunnskap, kunnskap om land, tittel og advokatrolle.

Les og lær

På "Jusguiden" ligger det artikler om relevant jusstoff, ordnet inn under de samme 19 kategoriene. Advokatforeningen har allerede bygget opp en stor database med relevante artikler - kanskje finner du svar på eventuelle spørsmål her? Og ikke minst - her kan du finne tips til smarte juridiske trekk som kan sikre både deg og familien din.

PR du kan spare tid og penger på

Advokatforeningen legger ikke skjul på at denne tjenesten også er et ledd i å koble potensielle klienter og advokater. Faktum er imidlertid at noen ganger trenger en advokathjelp - og her kan en kjapt og greit finne en som har erfaring med nettopp din type sak, i ditt område, og ikke minst, få hjelp til hvordan en forbereder seg til et møte med advokaten.

DinSide har hatt tilgang til nettsidene en måneds tid, og blant det som har vært ferdig i denne perioden er det kategorien "Din Sak" vi er aller mest imponert over. Det er kanskje ikke så rart, sett med DinSide Økonomi-øyne: Her kan du spare penger.

"Din Sak" er rett og slett et verktøy som hjelper deg med å organisere saken din før du tar kontakt med advokat. Med til dels skyhøye timepriser, kan det være mye penger å spare på dette. Skrekkeksemplene er dem som tropper opp hos advokaten totalt uforberedt, og uten de relevante papirene og faktaene advokaten trenger - eller omvendt: Dem som tar med seg hele livet sitt i en koffert, og bruker tid på å lete igjennom papirene underveis.

Spør advokaten

Spørsmål om hverdagsjuss? Gjennom spør advokaten-tjenesten kan du få svar på små og store spørsmål av eksperter advokatforeningen har knyttet til seg. Svar blir sendt på e-post, og publisert på advokatenhjelperdeg.no.

Advokatforeningen kan ikke garantere at alle vil få svar, men de spørsmålene som har størst allmenn interesse vil bli besvart. Får du ikke svar på det du lurer på, kan vi trøste deg med at det blir flere sjanser: De har lovet å stille opp på jevnlige tema-nettmøter på DinSide.no.

Advokatvakten kan hjelpe deg med en gratis vurdering av om saken din er verdt å ta videre - og den som ligger nermest deg finner du forøvrig også kjapt og greit med DinSides Advokatkalkulator.

NB! Som, alltid, når du sender inn spørsmål til slike nettjenester lønner det seg å formulere seg kort, samt unngå å gi fra deg personopplysninger som gjør det mulig å identifisere deg, eller eventuelt andre berørte parter.

(Trykk på bildet for å komme til nettsiden.) Vis mer