Det er denne Matsui EF20TRS gulvstående viften du må levere tilbake til Elkjøp. <i>Foto: Elkjøp.</i>
Det er denne Matsui EF20TRS gulvstående viften du må levere tilbake til Elkjøp. Foto: Elkjøp.Vis mer

Elkjøp tilbakekaller vifte

Elkjøp tilbakekaller gulvstående vifte av merket Matsui EF20TRS, på grunn av brannfare.

Få er kommet inn

Elkjøp skriver i en pressemelding i dag at kun 160 av de 800 viftene som er tilbakekalt, er blitt levert tilbake til elektronikkjeden.

Allerede i januar gikk Elkjøp ut og ba kunder som har kjøpt Matsui EF20TRS gulvstående vifte om å levere den tilbake på grunn av mulig fare for antennelse.

Ved å returnere viften til nærmeste Elkjøp eller Lefdal-varehus får kundene kjøpesummen tilbake. Kvittering er en fordel, men ikke et krav. Produktene dette gjelder ble solgt i perioden fra mai til oktober i 2005.

- En årsak til at responsen har vært såpass dårlig er sikkert at folk ikke akkurat har hatt fokus på vifter i vinter, forteller administrerende direktør Bengt Bårdsen i Elkjøp. - Men nå når varmen kommer, vil også viftene komme frem igjen. Og de som har en Matsui EF20TRS gulvstående vifte må levere denne inn.

Kan brenne

Elkjøp kjenner ikke eksakt til hva som forårsaker en mulig antennelse i viften. Tekniske undersøkelser hos Politiet og NEMKO kan ikke bekrefte årsaken, men det utelukkes ikke at det er en elektrisk svikt i produktet, som kan forårsake kortslutning og mulig antennelse av Matsui EF20TRS gulvvifte.

I tillegg til her i Norge, er viftene solgt gjennom Elkjøp sine butikker i Sverige, Danmark og Finland. Heller ikke her har det blitt levert tilbake mange vifter. Har du kjøpt viften det er snakk om i et av våre naboland, må du også levere den tilbake.


- Siden det er rapportert om tilfeller hvor gulvviften kan ha forårsaket antennelse, er det svært viktig for oss at folk ikke fortsetter å bruke disse, sier Bårdsen. - Våre kunders trygghet har høyeste prioritet, og vi kan ikke ta noen sjanser. Totalt er det solgt ca 1.400 vifter i Norden. 800 av disse er ute hos kunder i Norge. Nå kjører vi en ny runde med tilbakekalling i alle de fire landene.

Les også: Elkjøp trekker tilbake vifte

Kilde: Elkjøp.