Elkjøp selger spillpakker til overpris

Elektronikkgiganten selger samlepakker til altfor høy pris. Nå lover de å rydde opp og gi alle kundene som har betalt for mye, en aldri så liten kompensasjon.

DYRERE ENN MAN SKULLE TRO: Man skulle tro at det lønner seg å kjøpe spillpakker som dette. Men hos Elkjop.no har prisen på disse pakkene var betydelig høyere enn å kjøpe varene separat. Nå lover Elkjøp å skjerpe seg. Foto: Elkjop.no/DinSide
DYRERE ENN MAN SKULLE TRO: Man skulle tro at det lønner seg å kjøpe spillpakker som dette. Men hos Elkjop.no har prisen på disse pakkene var betydelig høyere enn å kjøpe varene separat. Nå lover Elkjøp å skjerpe seg. Foto: Elkjop.no/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig å selge spillkonsoller sammen med spill. Flere av de store nettbutikkene selger såkalte «bundles», eller pakker, der et eller flere utvalgte spill er pakket sammen med spillkonsollen.

Vanligvis er det penger å spare på disse konsollpakkene. Men i Elkjøps nettbutikk fant vi noen spillpakker med pris langt over den prisen en må betale for å kjøpe produktene separat.

For eksempel selger Elkjop.no en spillpakke med PlayStation 3 (250 GB) og det populære spillet ModNation Racers til 3.495 kroner. Prisen for å kjøpe konsollen og spillet separat i den samme nettbutikken er 3.138.

Du sparer med andre ord 357 kroner på ikke å velge konsollpakken.

Elkjop.no selger også en pakke med PlayStation 3 (250 GB) og det nylanserte spillet Toy Story 3. Pris for samlepakken er 3.395 kroner, mens pris for å kjøpe produktene separat i samme nettbutikk er 3.194, altså et par hundrelapper billigere.

Se alle prisene her.

- Uheldig

Elkjøp sier til DinSide at det ikke er meningen at slike spillpakker skal være ugunstige.

André Hesselroth, salgsjef i Elkjøp Foto: Elkjøp
André Hesselroth, salgsjef i Elkjøp Foto: Elkjøp Vis mer


- Dette er uheldig, vi ønsker selvsagt å tilby kundene våre de beste tilbudene til enhver tid, sier André Hesselroth, salgsjef i Elkjøp.

Han forklarer at butikken har hatt en kampanjepris på PlayStation-konsollen uten spill, og derfor har prisene for å kjøpe produktet separat blitt lavere.

- De fleste av våre kunder velger å kjøpe en «ren» konsoll uten spill for så å kjøpe ekstra spill etter eget ønske. Bundlepakkene som refereres til her har ikke vært på kampanje, men man finner dem allikevel ved å søke dem opp på nettsiden. Jeg ser at de kan oppfattes som ugunstig priset sammenlignet med modellen som er på kampanje, sier Hesselroth til DinSide.

Plaster på såret

Etter at DinSide gjorde Elkjøp oppmerksom på de avvikende prisene, har butikkjeden nå endret prisene, slik at konsollpakkene er gunstige igjen.

Vi kommer til å kontakte de kundene som har kjøpt bundlepakkene til de eksisterende prisene og tilby dem et valgfritt gratis spill som plaster på såret.André Hesselroth, salgsjef i Elkjøp


Men det er i seg selv liten trøst for dem som allerede har latt seg lure og kjøpt konsollpakkene til overpris.

Heldigvis sier Hesselroth at disse kundene skal slippe å føle seg lurt. Som følge av at DinSides tok opp saken, har butikkjeden nå besluttet å gi disse kundene en aldri så liten kompensasjon.

- Vi kommer til å kontakte de kundene som har kjøpt bundlepakkene til de eksisterende prisene og tilby dem et valgfritt gratis spill som plaster på såret, lover Hesselroth.

LES OGSÅ: Ikke la deg lure av salgene

Solgte til overpris for et år siden også

Dessverre er det ikke første gang Elkjøp selger slike pakker til overpris.

For ganske nøyaktig ett år siden skrev DinSide at Elkjøp solgte en pakke med den populære konsollen Nintendo Wii pluss et ekstra spill for 127 kroner mer enn hva det ville kostet å kjøpe produktene separat.

Den gangen fikk kunder som hadde betalt for mye tilbakebetalt pengene.

- De kundene som har kjøpt bundlepakken (...) har nå fått beskjed om at de får 200 kr tilbakebetalt. Vi takker for at dere har gjort oss oppmerksom på feilen, man skal selvsagt ikke betale mer når man kjøper bundle versus å kjøpe varene separat!, sa Hesselroth i Elkjøp den gangen.

Nå sier sier at butikkjeden vil se på hvordan slike konsollpakker er prissatt.

- Vi tar en ny vurdering av prissettingen på disse bundlepakkene fremover, sier Hesselroth til DinSide.

Elkjøp selger spillpakker til overprisTakk til leseren som tipset oss om prisforskjellene. Har du tips til DinSides økonomiredaksjon, kan du sende oss en e-post på [email protected].

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer