<B>ENKLERE BYTTERETT:</B> Informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp sier at elektronikkgigantenskal gjøre det enklere for kundene å bli fornøyde med årets julegaver. Foto: Per Ervland
ENKLERE BYTTERETT: Informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp sier at elektronikkgigantenskal gjøre det enklere for kundene å bli fornøyde med årets julegaver. Foto: Per ErvlandVis mer

Elkjøp lar deg bytte konkurrentens varer - uten å vise kvittering

Ikke fornøyd med gaven du kjøpte på Expert eller Siba? I julen kan du bytte den inn på Elkjøp - og få ny vare!

Ja, du leste riktig. Denne julen vil Elkjøp ta imot varer uten at du viser kvittering.

I praksis betyr det at du kan bytte inn varer som er kjøpt i en annen butikk - og få en ny vare på Elkjøp.

- Har du fått et produkt til jul som er kjøpt hos en av våre konkurrenter, så bytter vi den for kunden, bekrefter informasjonssjef Åshild Indresøvde til DinSide.

Det eneste kravet Elkjøp har til varen, er at varen er intakt og at den finnes i Elkjøps sortiment.

- Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for kundene, sier Indresøvde.

Bytterett, ikke pengene tilbake

Elkjøps bytteordning er gyldig fra butikkene åpner igjen i romjulen til og med nyttårsaften 2010. Du kan selvsagt også bytte varer som er kjøpt på Elkjøp uten å vise kvittering.

Indresøvde sier til DinSide at det antageligvis er mange som mottar gaver i julen uten å få med kvittering eller byttelapp.

- Det er mange som synes det er småkleint å legge kvitteringen på produktet nederst i pakken, derfor vil vi strekke oss langt for at de som mottok gaven skal bli fornøyde, sier Indresøvde.

Om du ikke har kvittering på produktet du ikke ønsker, får du bare mulighet til å bytte varen mot en annen vare. Dersom du ønsker pengene tilbake for produktet, må du fortsatt ha kvittering.

LES OGSÅ: Kjøpte du den i fjor, kan du angre!

Artikkelen fortsetter under annonsen


Mer enn 30 dagers returrett

Elektronikkbutikkene har flere gode retur-nyheter til deg som kunde. En av de andre store elektronikkjedene i Norge, Expert, utvider sitt tilbud om åpent kjøp i julen.

Dersom du har kvittering på produktet kjøpt på Expert.no, kan du bruke hele januar på å bestemme deg for om du vil beholde det eller ikke. dette gjelder alle varer som er kjøpt på Expert fra 15. november i år. Mer informasjon om Experts utvidede returordning, finner du på Expert.no.

Elkjøp og lillebroren Lefdal har også utvidet returretten i sine butikker. Alle varer som kjøpes nå før jul kan returneres eller byttes innen 24. januar. Mer informasjon om returordningene finner du på Elkjop.no og Lefdal.com.

Kan teste enkelte varer

Det er ikke alltid lett å vite om du er fornøyd med varen din eller ikke før du har fått testet den. Heldigvis lar Elkjøp deg teste de aller fleste produktene før du returnerer dem.

- Varen skal være komplett når du leverer den tilbake, men vi krever ikke at den skal være uåpnet. Om du får et kamera til jul skal du altså kunne prøve det, slik at du er sikker på at du er fornøyd, sier Indresøvde til DinSide.

Dessverre er det ikke alle produktene du kjøper i butikken som du kan returnere. Både Elkjøp og Lefdal skriver på sine nettsider at returretten ikke gjelder for mobiltelefoner, produkter innen personlig pleie, produkter solgt med abonnement eller spill/film som har brutt emballasje.

PRISTEST: Denne butikken er billigst på nett