<b>PAPIRLØST:</b> Skattekort på papir fikk du for siste gang i 2013. Nå får alle sitt skattekort elektronisk.  Foto: Kristina Picard
PAPIRLØST: Skattekort på papir fikk du for siste gang i 2013. Nå får alle sitt skattekort elektronisk. Foto: Kristina PicardVis mer

Elektronisk skattekort innføres i 2014

Derfor trenger du ikke å vente på brevet fra Skatteetaten.

Fra 2014 innfører Skatteetaten elektroniske skattekort. Det betyr at du ikke behøver å levere skattekort til arbeidsgiveren din, og det er ingen grunn til bekymring om du ikke har mottatt det årlige brevet fra Skatteetaten.

Du vil ikke lenger motta skattekortet på papir.

Ny regjering: Slik blir din skatt i 2014

Slik fungerer det

I løpet av desember skal du ha fått tilsendt informasjon om skattekortet, såkalt skattetrekksmelding, for 2014. Er du registrert e-bruker får du brevet elektronisk i meldingsboksen din i Altinn.

I brevet vil du få informasjon om grunnlaget for beregning av ditt skattetrekk. Sjekk at dette stemmer. Stemmer ikke grunnlaget i skattekortet ditt, kan du endre det.

Nytt av året er at du ikke trenger å levere noe til arbeidsgiveren din. Arbeidsgiver henter skattekortet ditt elektronisk. Arbeidsgiver får dessuten beskjed hvis du i løpet av året endrer skattekortet, og har dermed alltid tilgang til det nyeste skattekortet ditt.

Les også: Øker grensen for skattefritt arbeid

Disse bør endre

Skattesatsen(e) på skattekortet baserer seg på din forventede inntekt, som igjen er basert på inntekten din fra 2012. Mye kan skje med din personlige økonomi på to år, og noen av oss bør sjekke skattekortet ekstra nøye.

Ifølge Skatteetaten bør du vurdere å endre skattekortet ditt i disse tilfellene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Hvis du begynner å jobbe
  • Hvis du har fått lengre, eventuelt kortere veg mellom hjem og arbeidssted
  • Hvis du har blitt pensjonist i løpet av det siste året
  • Hvis du har fått barn i barnehage
  • Hvis du har kjøpt bolig eller bil og tatt opp lån
  • Hvis renteutgiftene dine endrer seg
  • Hvis du blir aleneforsørger
  • Ved opphør av overgangsstønad
Les også: Ikke gjør denne BSU-tabben