Elektrolyse

Nåler og elektriske støt. Nei - vi snakker ikke om tortur, men en ganske vanlig hårfjerningsmetode. Her er det virkelig snakk om å lide for skjønnheten!


Ingen lys idé

Denne hårfjerningsmetoden er nemlig mye mer smertefull enn den høres ut som. Navnet er jo ganske så uskyldig. Kanskje man bare kan fjerne hår ved hjelp av litt lys?

Elektrolysebehandling av uønsket hårvekst foregår slik: en nål føres inn langs håret til hårroten, og så blir hårroten drept med et elektrisk støt. Ett og ett hår må behandles om gangen, så dette er ganske tidkrevende behandling. Men så er det også kun vanlig å bruke for å fjerne skjemmende hårvekst i ansiktet. Det er heller ikke vanlig å gjøre dette selv, selv om det med jevne mellomrom dukker opp annonser for apparater til hjemmebruk. Vi vil ihvertfall ikke anbefale dette.

Men når vi først har vært inne på lys. Elektrolyse brukes gjerne for å ta de lyseste hårene som du ikke kan fjerne med laser. Les mer om hårfjerning med laser her.

NB! Hårene har forskjellige vekstfaser, så du må påregne alt fra et par behandlinger før alt håret er dødt. Men dette varierer fra person til person. Har du ekstra hissig og seig hårvekst kan du regne med å måtte gjenta behandlingen jevnlig i flere år før alt er borte.
Da skal du til gjengjeld være befriende hårløs for alltid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varighet: Når håret først er dødt kan det vare evig!
Smertefaktor: Høy. Kombinasjonen av nåler og elektriske sjokk er ikke for pyser.
Pris: Noen regner pris utifra tiden det tar, mens andre tar betalt for området som behandles. Det avhenger av hårveksten din, men regn med å bruke fra et par hundre kroner per overleppe-behandling.