Eldre menn har spreke sædceller

Sædproduksjonen faller med alderen, kvaliteten likeså. Men likevel er det så mange spreke sædceller igjen at menn bevarer evnen til å få barn.

God fruktbarhet for eldre menn

Sædproduksjonen faller med alderen, kvaliteten likeså. Men likevel er det så mange gode sædceller igjen at menn kan få så mange barn de ønsker seg i eldre år.

Kvinnenes evne til å bli gravide og få barn faller med alderen. Etter overgangsalderen er det slutt på muligheten til å få barn, så sant med ikke forsøker seg med eksperimentell hormonbehandling. Menn ,derimot, beholder fruktbarheten til de blir gamle og kan få så mange barn de ønsker seg i eldre år, så sant de har en yngre kvinne som kan føde barn for dem.

Leger ved en amerikansk prøverørsklinikk har studert menns fruktbarhet. Blant 441 par som søkte prøverørsbehandling, såkalt in vitro fertilisering (IVF), var høy alder hos mannen ingen hindring for et vellykket resultat.

Undersøkelsen bekrefter at antall sædceller faller med alderen, sædcellene blir også noe slappere i bevegelsene etter hvert. Men evnen til å befrukte egg i prøverør var likevel like stor hos eldre som hos yngre menn. Undersøkelsen viser at hos menn over 50, ble det barn for 28 prosent etter første IVF-forsøk. Etter tre forsøk hadde 63 prosent av parene klart å få barn. Undersøkelsen er publisert i tidsskriftet American Journal of Obstetrics and Gynecology. HH, mozon.no 29.05.2001.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du bestilt nyhetsbrev fra mozon? Hvis ikke, gjøre det !