Ekteskap er sunt

Et ”ja” foran alteret er bra for de fleste. Men deprimerte kan nyte ekstra godt av bryllupet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny amerikansk studie viser at ekteskap forbedrer den mentale helsen, spesielt hvis du er deprimert.

Overrasket
Resultatet kom overraskende på forskerne fra Ohio State University. De hadde forventet å se at ektefellens depresjon ville skade ekteskapet.

- Men bare det å bety noe for en annen kan lindre symptomer på depresjon, sier forsker Adrianne Frech ifølge Reuters.

Studien ble presentert ved det årlige møtet til American Sociological Association.

Forskerne studerte over 3000 personer med symptomer på depresjon før og etter deres første bryllup. Etter bryllupsdagen hadde deltakerne en ekstrem nedgang i symptomene på depresjon.

Lever lenger
- Deprimerte personer kan ha spesielt behov for intimiteten, den følelsesmessige nærheten og den sosiale støtten et ekteskap kan gi, sier forsker Kristi Williams.

Også en annen amerikansk studie, viser at ekteskap er sunt. Studien er utført ved University of California, og forskerne hevder at ektefolk har lavere risiko for å dø tidlig enn single. Hele 67 000 personer ble fulgt i åtte år i studien.

Dette er ikke første gang de positive sidene ved ekteskap har blitt dokumentert. Også tidligere studier har hevdet at ekteskap er god medisin. Ekteskapet skal også kunne forlenge livet ditt.

Men selv om ekteskapet er fint, kan det være greit å være singel også. Her er 15 grunner til å holde seg unna både alteret og kjærester.

 

Mozon.no, 16.08.2006