Ekte kvinner faker ikke

Bare innrøm det: Du er litt nysgjerrig på hvordan det skjer. Her er alt du trenger å vite om den kvinnelige orgasmen:

Er det egentlig en forskjell på vaginal- og klitorisorgasme? Kan alle kvinner få flere orgasmer på rad? Og hvordan gjør jeg det, dersom jeg aldri har opplevd det før?

Les også: - Kvinner saboterer sitt eget sex-liv

Her er syv viktige fakta om kvinnens orgasme:

1) Kan alle kvinner få orgasme?
Ja, alle kvinner kan i utgangspunktet lære seg å oppnå orgasme. Men det betyr ikke at alle kvinner kjenner til hvordan de kan klare det.

Internasjonale undersøkelser viser at bare litt over halvparten av alle kvinner får orgasme hver gang eller nesten hver gang de har samleie. Det betyr at mange kvinner også synes at det er vanskelig å oppnå orgasme, eller aldri har hatt det.

2) Hva er forskjellen på klitorisorgasme og vaginalorgasme?
Her diskuterer ekspertene. Noen mener at en orgasme er en orgasme og ferdig med det. Men andre insisterer på at det finnes nervepunkter i vagina som skiller seg fra klitoris, og at de to orgasmene også oppleves forskjellig.

- Med vaginal sex har du også stimulering av g-punktet og forskjellige nerver i vagina. Det er også forskjell på hvordan forskjellige orgasmer kan måles i hjernen, forteller den kjente amerikanske sex-forskeren Beverly Whipple til MSNBC News.

3) Er det vanlig å fake orgasme?
Nesten halvparten av alle kvinner forteller at de har faket orgasme. Men hvorfor?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi lever i en tid som legger stor vekt på prestasjonsorientert sex. Mange kvinner føler seg derfor utilstrekkelige dersom de ikke oppnår orgasme, og det samme gjør ofte partneren deres også. Hun vil gjerne beskytte både han og seg selv ved å late som, sier psykolog Kristin Spitznogle til Mozon.no.

Blir gutta lurt av falske orgasmer? Les mer her:

4) Kan kvinner i alle aldre få orgasme?
Muligheten til å få orgasme finnes hos barn allerede fra fødselen, og det er ingen øvre aldergrense for når det er mulig å få en orgasme.

5) Hva er multiorgasmer?
Multiorgasme, eller serieorgasme er når man opplever flere orgasmer rett etter hverandre. Orgasmene kan komme så tett som med 15 sekunders mellomrom, og det er egentlig ingen grense for hvor mange du kan oppnå etter hverandre.

6) Trengs egentlig mannen?
Sex mellom mennesker er jo mer enn bare orgasme. Men om du kun er på jakt etter den intense nytelsen, er det ofte lettere å klare det uten noen mann.

Noen kvinner oppgir at de ikke får så mye glede av penetrering, og de er avhengig av en stilling hvor klitoris også blir stimulert for å oppnå orgasme. Andre har mer vanskeligheter med å slippe seg løs sammen med et annet menneske, og får lettere orgasme når de kan konsentrere seg om sin egen kropp og sine egne fantasier.

7) Og hvordan gjør man det egentlig?
Det er selvsagt svært forskjellig hvordan vi utvikler samarbeidet med vår egen kropp. Men de fleste eksperter er enige om at det lønner seg å øve litt på egenhånd.

- Med litt tålmodighet kan det meste læres og finnes ut av. Mye handler om å bli kjent med egen kropp, og første steg er altså å kunne onanere deg frem til en orgasme på egen hånd. Du må selv vite hva som gir deg nytelse før du kan lære det bort til en partner, forteller Kristin Spitznogle.

Er han en kløne? Her er jentenes vanligste sex-klager: