Ekte kjærlighet

Kjærlighet har ingen alder. Det er Edna (72) og Simon (32) et bevis på.

Hun er gammel nok til å være bestemoren hans. Likevel lever britene Edna (72) og Simon (32) som et lykkelig ektepar.

- Kjærligheten kjenner ingen aldersgrense. Er de lykkelig gifte, så er de det. Mange er tilbøyelige til å byråkratisere kjærligheten til bare å være gjeldende innenfor en viss aldersgruppe, bare sammen med et annet kjønn og så videre. Det blir å vise forakt på noe av det aller mest dyrebare, sier sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

Misunnelige
De færreste trodde at paret, som giftet seg for et år siden, ville holde sammen særlig lenge. Men de tok feil.

Denne måneden feiret paret sin bryllupsdag, og de er mer forelsket enn noen sinne.

- Jeg tror de som kritiserer oss bare er misunnelige, sinte og bitre. Vi er forelsket. Hvordan kan det være galt? sier Edna ifølge Mirror.co.uk.

Sexolog Elsa Almås mener man kan leve lykkelig sammen, tross stor aldersforskjell.

- Det er vel de selv et tydelig bevis på. Det finnes ulike grunnlag for tiltrekning mellom mennesker, og selv om vi i vår kultur har laget en norm for hvordan kjærlighet "skal være", er det viktig at menneskene selv får definere sin egen kjærlighet, sier Almås.

Mye sex
Og hva er det som er hemmeligheten bak det lykkelige ekteskapet?

- Vi deler lidenskapen for Sherlock Holmes-filmer, jeg sier "jeg elsker deg" minst en gang i timen og vi sovner hånd i hånd hver natt, sier Simon.

Dessuten har de sex minst to ganger om dagen.

Ednas høye alder er ikke nødvendigvis et hinder for sexlivet.

- Kvinner - og menn og andre - kan ha utmerkete seksualliv i 70-årene, 80-årene og for den sakens skyld 90-årene. Dess bedre det er i unge år, dess bedre er det også tilbøyelig til å bli senere, sier Benestad.

Almås tror heller ikke alderen er et problem.

- Det finnes faktisk en del forskning som tilsier at det seksuelt sett er en fordel med yngre menn og eldre kvinner, sier hun.

Edna er Simons første kjæreste. Før de ble kjærester, bodde han sammen med foreldrene sine. Edna var gift i 37 år før hun ønsket skilsmisse. Hun har to barn på 36 og 43 år. Sønnene skal være svært lykkelige på morens vegne.

Nakne i måneskinnet
Frieriet fant sted på Valentines day.

- Simon hadde ikke på seg annet enn et smil, sier Edna.

På bryllupsnatten danset de nakne i måneskinnet.

Synes du 40 års forskjell er mye? I Maylasia er en 33-åring gift med en kvinne på 104 år. En gammel kone er dessuten ingenting i forhold til den kommende partneren til en ung russer. Han vil gifte seg med en ku.

 

Mozon, 27.7.2006