Eksplosjon i mobilbøter

Flere får trafikkbøter. Og veldig mange får bot for å snakke i mobiltelefon, noe som er svært farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økningen i mengden av trafikkbøter som er gitt på norske veier i 1. halvår 2007, var på 11,7 prosent sammenliknet med samme periode i 2006.

Mengden som ble gitt som følge av automatisk trafikkontroll (ATK) er snart det dobbelte av det som blir levert inn til Statens Innkrevningssentral (SI) som resultat av manuelle kontroller.

Flest tatt i fotoboks

Trafikkbøtene som SI har fått til innkrevning 1. halvår 2007 fordeler seg som 80.315 forenklete forelegg fra automatisk trafikkontroll, og 47.964 forenklede forelegg fra politi og UP sine manuelle kontrolleringer.

Dette ifølge en pressemelding fra Statens Innkrevningssentral (SI).

Sjekk også: Dette koster overtredelsene i Skandinavia.

360 millioner til statskassen

Av de nesten 130.000 trafikkbøtene som SI skal innkreve er nesten 105.000 relatert til fartsbøter, mens nesten 5.000 er bøter som er gitt fordi bilføreren har holdt en mobiltelefon under kjøring. Økningen i mengden av mobil-bøter har på 46,6 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Nyere forskning viser faktisk at det er svært farlig å snakke i mobiltelefon mens du kjører bil. Ifølge en artikkel i TV2Nettavisen, viser nyere forskning at det å snakke i mobil mens du kjører kan sammenlignes med promillekjøring.

Samlet utgjør trafikkbøtene for første halvår i år cirka 360 millioner kroner. Penger rett i statskassen...

Ifølge SI ber flere og flere om avdragsordninger eller betalingsutsettelser i forbindelse med en trafikkbot de har fått.

Se også: Så fort rykker tusenlappene.

Kilde: Pressemelding fra Statens Innkrevningssentral.

Mer om transport: