Ekspertens VM-tips

Kommer hjemmefreden til å gå ad dundas under fotball-VM? Her er tipsene for deg som vil redde forholdet:

Fotballfrelste nordmenn hamstrer storskjermer og øl til årets store begivenhet: Fotball-VM. - Om begge parter tilpasser seg, kan man unngå mange problemer, er rådet fra eksperten.

- Det er helt sikkert noen igjen av den gammeldagse fotballidioten som ser hver eneste kamp med potetgull, øl og beina på bordet. Og samtidig finnes det sikkert mange koner med krøllruller i håret som truer med kjevla. Men heldigvis er jo bildet de fleste steder mer nyansert, sier Margrete Wiede Aasland som er spesialist i sexologisk rådgivning.

Hun mener derimot at de fleste forhold kan klare seg gjennom fire uker med fotball-VM.

Er du bekymret for forholdet under VM? Her er VM-tipsene til fotballidiotene fra spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland:

1) Aktiv på hjemmebane
Planlegger du de neste tredve ettermiddagene foran skjermen? Da bør du huske på å bidra litt ekstra utenom sendeskjemaet. Sørg for en hyggelig frokost, gjør en liten innsats med støvsugeren eller si noen vennlige ord.

2) Vær tydelig
Om du har store fotballplaner de neste ukene, bør du sørge for å fortelle det på en tydelig måte. "Jeg innrømmer at jeg liker å se på fotball, og nå vil det bli mange kamper i noen uker" fungerer bedre enn å krangle om hvem som ser mest på hva.

3) Høy rotasjon
Det bør være lov å se en fotballkamp eller tre hjemme. Men selv om du har bygget opp tv-stua med kunstgress og tribune, kan det være lurt å bytte arena av og til. Med høy rotasjon mellom stua, venner og fotballpuben, kan du få sett mange kamper samtidig som kjæresten får noen pauser.

4) Kjøp blomster
Blomster er ikke bare en desperat utvei for utro ektemenn, mange kvinner liker fortsatt å få en vakker bukett. Legg ved et kort hvor du takker for tålmodigheten og håper hun fortsatt elsker deg selv om du kan være en fotballidiot. Tradisjonelt, men akk så forebyggende for hjemmelykken.

5) Gi plass i sofaen
Har du husket å invitere kjæresten til å se kampen sammen med deg? Mange av begge kjønn synes det er moro å få delta litt i partnerens interesser, og kanskje blir kampen enda bedre når begge synes det er moro.

6) Sexyball
Om du er en VM-glemt kjæreste kan du sutre over fotballen - eller snu det til en sexy opplevelse. Den som klarer å forføre kjæresten midt i Brasil - England har virkelig fortsatt schwung i hofta. Husk også at det er lov å si et foreløpig nei takk, det er jo et helt kvarter til rådighet i pausen!

 

Mozon.no, 08.06.2006