Eksklusiv billig-design

I morgen er sirkuset i gang igjen: Da slippes Stella McCartneys H&M-kolleksjon. Forvent lange køer, spisse albuer - og kule klær til en pris i billigkjedens øvre sjikt. Bildene ser du her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksklusiv billig-design

  1. Her er butikkene
  2. Se røverkjøpene!


Perfekt kombinasjon

Hennes & Mauritz har klart det igjen. De har fått en av verdens mest populære designere til å sette signaturen sin på en kolleksjon. Kolleksjonen har vært plugget, med brask og bram, i de fleste mulige kanaler, ikke minst da kampanjens tiltenkte ansikt utad ble sparket, grunnet det vi på norsk kaller utagerende festing.

Og denne gangen har nok den svenske klesgiganten skutt enda mer blink, enn med fjorårets ekstern-designer, Karl Lagerfeld. Stella McCartneys klær har et ungt og feminint snitt, og i tillegg til at hun har en rekke A-liste kjendisvenner som viser frem klærne hennes ved enhver anledning, er hun arvelig belastet med en stor dose berømmelse, (fra sin far i det britiske rockebandet, du vet).

Designdyrt

Stella McCartney står bak en begrenset kolleksjon for H&M.
Stella McCartney står bak en begrenset kolleksjon for H&M. Vis mer


Problemet, for oss vanlige dødelige, er Stella McCartney-klærene hittil har ligget langt utenfor rekkevidde. Det er rett og slett for dyrt til å belastes lønningskontoen etter at alle regningene har gått ut. Det eneste som har vært (økonomisk) tilgjengelig for massene, er t-skjorter med print og solbrillene. Eventuelt parfymen, siden McCartney, som enhver designer med respekt for seg selv, også har lansert sin egen duft.

Så hittil har vi altså kunnet lukte som henne på et vanlig budsjett. Nå kan vi også iføre oss de karakteristiske åletrange jeansene, og de bevisst for store genserne og jakkene, i nesten alle tilfeller til under tusenlappen.

Trykk her for å se bilder av klærene - med prislapper de fleste har råd til.

Her kan du se hvilke butikker som vil ha kolleksjonen.

Bra?

Kommer du til å stikke innom H&M for å se på Stella McCartney-kolleksjonen? (Avsluttet)
Ja - selvfølgelig!(32%) 63
Vet ikke. Hvem er Stella McCartney?(23%) 45
Ja, om jeg er i nærheten.(17%) 34
Nei, dette er en jippo jeg ikke vil henge meg på.(17%) 34
Nei, klær interesserer meg ikke!(10%) 20
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hermegåsa

Det er ikke første gang stjerneskuddet går i Karl Lagerfeldts fotspor. Det var nemlig hun som overtok hans posisjon som sjefsdesigner i motehuset Chloé, da han gikk over til Chanel. Og nå altså, som designer for H&M.

Det er heller ikke første gang Stella McCartney setter sitt navn på klær til allmuen. Hun har tidligere gitt både navn og design til en kolleksjon sportsklær fra Adidas, som ble lansert i sommer.

Gammelt konsept

Konseptet med at kjente designere lager mini-kolleksjoner for billigkjedene, har vært vanlig i utlandet i mange år. Blant annet selger de britiske kjedebutikkene Marks & Spencer, TopShop og British Home Store små kolleksjoner av toppdesignere til en rimelig penge med jevne mellomrom. (Kanskje det aller beste billigshoppetrikset for deg som skal til Storbritannia?)

Skjønt rimelig, både Karl Lagerfeldt og Stella McCartneys kolleksjoner havnet i Hennes og Mauritz' øvre prissjikt. Helt gratis er det altså ikke - men det er likevel en brøkdel av hva prisen ville vært om en skulle droppet "for H&M".

Trykk her for å se klærene med de fine prislappene.

Lokker og lurer?

Da Lagerfeldt-kolleksjonen ble lansert i fjor, ble det meldt om tilløp til opptøyer og slosskamp - og utsolgte varer etter få timer. Men tok man turen til H&M på slutten av januar-salget - ja da synes hyllemeterne med Lagerfeld-kolleksjonen nesten uendelige.

Onde tunger hvisket om fuks og janteri; mens det kan hende DinSides utstendte tilfeldigvis havnet i oppsamlingsbutikken i januar. Mer enn 20 kjoler i forskjellige størrelser lukter imidlertid ikke utsolgt-første-dag-i-november!

I tillegg er det jo et bra lokkemiddel for å få kunder inn i butikken, på lik linje med dagligvarebutikkenes partivaretilbud og 10-kronersmarkeder.

Men uansett hvor mye en eventuell tur til H&M kommer til å koste deg - vi applauderer likevel alltid god design til en billig penge! Løp og kjøp!

Ekstern lenke: www.hm.com