Eksen tipset om stjålet bil

Slik tipser det norske folk om tyvegods og svindel.

DinSide har fått se noen av tipsene som kommer inn til Ettersøkt. Foto: www.ettersokt.no
DinSide har fått se noen av tipsene som kommer inn til Ettersøkt. Foto: www.ettersokt.noVis mer

Det finnes nettsteder du kan benytte deg av for å unngå svindel og omsetning av tyvegods. Ett av disse nettstedene er Ettersøkt, som per i dag er Norges største tyveriregister.

Men hvordan er det folk tipser om svindel eller tyverier? Tipsene Ettersøkt mottar, er av ulik karakter, og noen er til og med ganske underholdende lesning. Nedenfor ser du noen eksempler på hvilke tips som kommer inn.

Bilen stod hos eksen

I januar i fjor var det blant annet en kvinne som tok kontakt med Ettersøkt for å rapportere om en bil som allerede var etterlyst på nettsidene. "Bilen står utenfor hos meg nå", skrev kvinnen som dermed avslørte at det var ekskjæresten som var på besøk, som hadde stjålet bilen...

Så enkelt kan det gjøres.
Så enkelt kan det gjøres. Vis mer


Bulket stjålet bil

En tipser tok kontakt med Ettersøkt da han kom i skade for å bulke en bil. Ved nærmere undersøkelser viste det seg at den bulkede bilen var meldt stjålet.

Jeg skulle parkere bilen i parkeringshuset. Alle plasser var opptatt unntatt plassen ved siden av en hvit Toyota Hiace. Denne stod slik parkert at den tok godt over en plass. Det var så trangt at da jeg skulle snu for å komme meg ut igjen, var jeg så vidt borti Toyotaen. Noterte meg derfor registreringsnummer for å kontakte eiere når jeg kom heim til Hitra. Når jeg søkte på registreringsnummeret på nettet, kom jeg direkte inn på siden Ettersøkt.

Regner med at jeg ved å melde fra får tilgivelse for at jeg har laget en liten bulk på bakskjermen til Toyotaen, skriver en tipser via Ettersøkt.

Ung mann fikk kalde føtter

Nedenfor ser du et eksempel på en annen e-post sendt til Ettersøkt. Den forteller hvordan tjenesten var med på å avverge forsikringssvindel.

Et eksempel på hvordan forsikringssvindel kan avverges.
Et eksempel på hvordan forsikringssvindel kan avverges. Vis mer


I e-posten forteller avsender at han oppdaget at nabogutten hadde meldt sin egen bil stjålet etter at automatkassa hadde røket.

Du kan søke gratis

Alt tyvegods som registreres på Ettersøkt, vil være søkbart/sporbart for alle som har tilgang til Internett. Dette betyr at disse gjenstandene er vanskelig å disponere eller selge videre. Tjenesten er helt gratis å bruke og har hjulpet både privatpersoner, politi og forsikringsselskap med å avsløre svindel.

If Skadeforsikring ga nylig Ettersøkt midler etter NOKAS-ranet fordi de mener nettstedet er et av de beste midlene som finnes for å hindre spredning av tyvegods. Les mer om dette