Eksempel: Spar 1300 kroner i året!

Både Telenor og NetCom taper stort til de andre fasttelefon-operatørene på samtalepris til mobiltelefon. For å illustrere hva forskjellene betyr i det lange løp viser vi her et regneeksempel som tilsier en ganske solid besparelse i året om du velger billigste alternativ.

Billigst til mobil

  1. Eksempel: Spar 1300 kroner i året!

Her ser vi på følgende eksempel: Du ringer til en NetComabonnent. (Her er forskjellen mellom billigste og dyreste alternativ størst.) I løpet av en uke snakker du med denne abonnenten i én time.

Med mobiloperatørene

Med Telenor som operatør betaler du da mer enn 112 kroner. Ringer du med NetCom som fastlinjeoperatør koster det deg litt mer enn 92 kroner. Men her betaler du 15 øre mer per samtale i startavgift. Er dette imidlertid samtaler til det NetComnummeret du har valgt som rabattnummer (for de med NetCom som fastlinjeoperatør), betaler du kun i overkant av 59 kroner. Altså nær det halve av samtaleavgiften med Telenor som operatør.

Med andre operatører

Benytter du ikke NetCom eller Telenor som fastlinjeoperatør, kan du ringe billigere til alle mobilnummer (bortsett fra det ene du kan velge som rabattnummer fra NetCom som nevnt ovenfor). Billigst ringer du med Privatel. Da vil samtalen over koste deg nesten 86 kroner. Altså sparer du mer enn 26 kroner på å velge Privatel fremfor Telenor i dette tilfellet. Med 52 slike uker hvert år sparer du mer enn 1350 kroner!

Med rabattprogrammer

Aller billigst kan du ringe med Jancos “10 på 10”-rabatt. (Jancos rabattprogram "10 på 10" er inkludert i abonnementstypen "Klubb Pluss". Det innebærer at du automatisk får ti prosent rabatt til de ti numrene du ringer innenlands som koster deg mest penger, fordelt på seks stasjonære telefoner, to mobilnumre hos Telenor og to mobilnumre hos Netcom. Jancos datamaskiner holder orden på hvilke numre dette er.) Dersom det nummeret vi snakker om er ett av de som får rabatt hos Janco, koster samtalen deg 81 kroner.

Har du Telenors "Familie og Venner" rabatt kan du slippe med 135,2 øre i minuttet til Telenors mobiltelefoner mot en månedsavgift på 10 kroner (som også inkluderer andre rabatter). Det er bare hårfint dyrere enn Jancos "10 på 10" til Telenor mobil. Men til NetCom mobil er det andre leverandører som er billigere enn Telenor selv om du benytter rabattprogrammet.

Prøv telefonkalkulatoren for å se hva det koster deg å ringe til forskjellige nummer.