Eineravkok mot eksem

Eineravkok kan virke veldig godt ved både seboreisk eksem og psoriasis i hodebunnen. Eineravkok kan du lage selv hele året, skriver Bernt Rognlien. Få oppskriften her!

Seboreisk eksem og eineravkok

Jeg er en kvinne på 42 år som er mye plaget av fett hår og flass. Legen min sier jeg har seboreisk eksem og har gitt meg fungoral sjampo og kortisonoppløsning. Begge deler hjelper men eksemet kommer tilbake med engang jeg slutter med behandlingen. Jeg liker ikke å bruke disse medisinene hele tiden. Jeg har hørt at einerlåg skal virke godt, stemmer det og hvordan skal det brukes.

Hilsen en som vil ha hjelp fra naturen.

Svar: Det stemmer at einerlåg kan virke veldig godt ved både seboreisk eksem og psoriasis i hodebunnen. For 20-30 år siden foreskrev legene mye tjæresalve mot eksem og psoriasis. Det er lignende stoffer i einerlåg, som hemmer betennelser i huden og det kan dempe både seboreisk eksem og psoriasis. Einerlåg kan du lage selv hele året, bare det er einer i nærheten og det er det alltid i Norge - for den finnes jo over hele landet. Du klipper opp friske einerkvister med bar og bær i 10 - 15 cm lange biter, har det i en stor gryte på minst 4 liter eller mer. Ha vann i gryten så vannet akkurat dekker einerkvisten, som er pakket sammen til randen av gryten.

Dette skal så småkoke i omkring 3 timer, da er nesten halve vannet kokt bort, greinen siles av og du har ferdig einerlåg. Einerlågen brukes så til hårvask. Du kan godt vaske håret først i en mild sjampo, frotere det og så fukte det godt med einerlåg å masere det godt inn i hodebunnen. Når det er gjort skal håret ikke froteres men tørke saktig så einerlågen tørker og maseres inn i hodenbunden. Dette kan gjøres daglig til du har oppnådd god effekt, deretter kan du gå over til annen hver dag og så 2 ganger i uken.

De fleste vil trenge vedlikeholdene behandling for eksempel en gang i uken - for å holde et seboreisk eksem under kontroll. Einerlågen tåler å stå i kjøleskap i 2-3 uker, men du kan også tappe den kokende på sterile flasker å korke så du kan lage opp einerlåg for mange måneder av gangen.

Det virker , det er nesten helt gratis, du får en fin skogstur og det er helt naturlig.

God tur!

Vennlig hilsen Bernt Rognlien