eID-en har kommet

Posten gir deg nå din personlige elektroniske identitet. eID gir deg flere nye posttjenester og enklere levering av selvangivelsen.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Postens eID, eller elektronisk identitet, skal kort fortalt gi sikre elektroniske tjenester.

Som et resultat av den økte sikkerheten kommer både Posten og Skattedirektoratet med en rekke nye tjenester.

Men eID-en skal ikke bare være attraktiv for de paranoide av oss, den skal på sikt også gjøre din hverdag enklere.

For å se hvordan du skaffer deg eID, og hvilke tjenester som skal komme på sikt, må du trykke på lenkene øverst til høyre i artikkelen.

eID tjenester hos Posten

eID gjør at Posten åpner nye elektroniske posttjenester som for eksempel ePostbud og eKurer.

- Med eID bidrar vi til at post i elektronisk form blir minst like sikker som brev distribuert fysisk. Kundene får flere valgmuligheter og kan nå velge elektronisk e-post, fysisk post eller kombinasjoner av dette - alt etter behov.

- Samtidig utvider Posten sin tilgjengelighet overfor kundene ved å tilby elektroniske posttjenester, sier konsernsjef Kaare Frydenberg i Posten Norge. Han understreker at det elektroniske tilbudet kommer i tillegg til Postens salgs- og ekspedisjonsnett som nå etableres med mer enn 1.500 poststeder rundt i landet.

Enklere selvangivelse med eID

At Skattedirektoratet har godtatt sikkerhetsnivået bak eID, vil på sikt kunne gi store forenklinger, både for privatpersoner og næringsdrivende.

Ved hjelp av eID skal Skattedirektoratet for eksempel forbedre, og utvide tilbudet av internettlevering av selvangivelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I fjor var det cirka 600.000 selvangivelser som ble levert via e-post og telefon. Målet i år, er å få inn rundt en million selvangivelser på denne måten, sier skattedirektør Bjarne Hope.

- Målet er at alle skal kunne levere selvangivelsen via e-post. Her må vi imidlertid være 100 prosent sikre på at sikkerheten rundt eID-en fungerer. Vi starter derfor med å ta inn visse tilleggsopplysninger i år, for å få en grundig gjennomgang, avslutter Hope.