Egner du deg som lærer?

Over 30.000 har tatt lærertesten.

Opp, men ned: Lærerlønnen har økt, men antall studenter i lærerutdannelse faller.
Opp, men ned: Lærerlønnen har økt, men antall studenter i lærerutdannelse faller. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lærerne hadde i perioden 1999-2008 den sterkeste lønnsutvikling av samtlige store yrkesgrupper. Siden opptakskravene ble skjerpet i 2005, har lærerstudentene også bedre karakterer fra videregående. Og lavkonjunkturen vi er på vei inn i gjør nok at flere interesserer seg for å jobbe i offentlig sektor.

Ette skjerpingen av opptakskravene har likevel opptaket til lærerutdannelsen falt. Samtidig viser prognosene et økende behov for lærere.

Det virker derfor som strategien så langt ikke har virket. Det er nødvendig å fortsatt gi høyere lønnstillegg enn til andre grupper i offentlig sektor. Og det er også nødvendig med tradisjonell reklame.

Einstein Elevene elsker det når du fyller tavlen med relativitetsteori, Pytagoras og rekker.
Einstein Elevene elsker det når du fyller tavlen med relativitetsteori, Pytagoras og rekker. Vis mer


Foran søknadsfristen til lærerutdanningen 15. april har derefor Kirke- og høyere utdanningsdepartementet sammen med alle de viktigste aktørene innenfor skolesektoren dannet nettstedet GNIST som skal reklamere for lærerutdanningen.

Har du det i deg?

På nettstedet Har du det i deg? finner du den morsomme lærertesten. Bli med inn i klasserommet og prøv deg som lærer på ungdomsskolen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer