EasyPC er konkurs

NETTHANDEL: Det er åpnet konkurs i boet til den norske nettbutikken Easypc.no. Har du betalt uten å få varene dine? Da har du et problem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV87890)]

Allerede tidlig i år kom de første tegnene på at Easypc.no hadde store problemer. Alf Bretteville-Jensen var en av de fortvilte kundene som kontaktet DinSide.

Han hadde da bestilt datautstyr for 2.100 kroner uten å få varene. Og først etter at DinSide tok opp saken ble pengene etterbetalt.

Flere uheldige kunder

Dessverre var det flere som hadde problemer med EasyPC. En av våre lesere har ventet på sin bærbare PC siden januar 2003. PCen ble forhåndsbetalt med e-faktura, men har aldri kommet.

Etter gjentatte purringer og løftebrudd fra EasyPC ble saken oversendt Forbrukerrådet. Men heller ikke de klarte å komme i kontakt med nettbutikken. I september fattet tilslutt Forbrukertvistutvalget vedtak om at EasyPC måtte betale tilbake pengene, inkludert morarenter, innen fire uker.

Men verken PCen eller pengene har kommet, og nå ser det ut som om historien om EasyPC er over for godt.

Konkurs er åpnet – hva må du gjøre?

I følge Brønnøysundregisteret ble det nemlig åpnet konkurs i boet til Easypc.no ved Trondheim Tingrett den 13. november.

- Alle som mener de har noe utestående må melde kravet sitt skriftlig til meg, sier advokat Nils Håkon Risberg, som er bostyrer for EasyPC.

- Skriv ned hva du har utestående. Husk at du må dokumentere hva du har betalt, for eksempel ved å legge ved giroen eller en bankutskrift. Når kravet ditt har blitt registrert hos oss vil du få en bekreftelse på dette. Som kreditor vil du også bli holdt løpende orientert underveis i prosessen, sier Risberg.

- Har du sikkerhet for kravet ditt, for eksempel et pant, må også dette dokumenteres. De fleste netthandlerne vil imidlertid ikke falle i denne kategorien. I praksis vil kravene deres være det vi kaller uprioriterte fordringer, forteller Risberg. Erfaringsmessig er det dessverre sjelden nok midler i boet til å dekke slike krav. Det betyr at de innbetalte pengene ofte vil være tapt. Det hjelper nemlig lite å ha vilje til å gjøre opp for seg, også evnen må være tilstede, avslutter bostyrer Risberg.

Skylder EasyPC deg penger?

Da må du melde ditt krav – skriftlig – og senest innen 1. januar 2004.
Kravet sendes til: