E-post ødelegger forholdet

Hvis du elsker noen, bør du ikke sende dem e-post. Elektronisk post kan i verste fall ødelegge forholdet ditt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg endte med å ha en kjempe krangel med kjæresten min, som noen ganger er jobbpartneren min også. Jeg sendte ham en e-mail angående et prosjekt jeg har jobbet med og dette skrev han tilbake: Flott!

Det skriver en journalist på nettstedet ivilliage.com, som ikke kunne forstå at hennes kjære kunne være så sarkastisk og så lite støttende. Hun ringte ham og skjelte ham ut og spurte hvordan i alle dager han kunne finne på å være så lite hensynsfull.

Problemet er at han mente verken å være sarkastisk eller ubetenksom. Han mente virkelig at det hun hadde gjort var flott!

Og nettopp av den grunn kan E-mail være farlig for et forhold.

Uendelige misforståelser
E-mail er en utsøkt arena for misforståelser, feiltagelser og frustrasjoner.

En amerikansk undersøkelse viser at tonen i halvparten av alle e-poster blir misforstått av mottakeren. Sarkasme, humor eller direkte meldinger kan derfor få en helt annen betydning enn det som var meningen da du trykket på ”send”.

Dessuten kan E-mail og SMS gjøre deg deprimert. Og britiske eksperter har til og med funnet ut av E-mail kan gjøre deg feit!

Så her er rådet: Skal du sende en vits, en oppskrift, en adresse eller liknende til din kjære, send for all del en E-mail. Men skal du si noe som er mer komplisert eller som innebærer mer følelser, så er rådet å plukke opp telefonen. Det hadde vært ”flott!”

 

Mozon.no, 03.06.06