Dyrt vannvidd

Salget av vann på flaske bare stiger og stiger. Og det til tross for at myndighetene går god for den norske vannkvaliteten.

Vann er blitt dyr trendfaktor.
Vann er blitt dyr trendfaktor. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye tall fra Bryggeri- og mineralvannforeningen viser at salget av drikkevann på flaske bare øker og øker.

Trendy flodbølge

Ifølge foreningen økte salget av flaskevann uten kullsyre i juni med hele 22 prosent i forhold til samme måned siste år. Og det er spesielt unge mennesker som velger å bruke penger på vann.

I første halvår drakk nordmenn 10 prosent mer flaskevann uten kullsyre enn i 2001. Dessuten økte forbruket av vann med kullsyre med fire prosent.

Foreningen tror at dette bare er begynnelsen på en flodbølge.

- Fortsatt er det slik at flaskevann bare er vanlig i visse deler av befolkningen. Når denne trenden når folk flest, vil salget virkelig ta av, sier Paal Fure i Bengal Consulting til Bryggeri- og mineralvannforeningen.

Ikke sunnere

Men om det er noen helsemessig grunn til å velge dyrt flaskevann fremfor vann fra kranen, er nok tvilsomt.

- Nei, det er ikke problemer med vannkvaliteten i Norge. Det som skjer er at folk i høyere og høyere grad velger å kjøpe en flaske med vann fremfor en brus når de er på farten. Men de drikker fremdeles vann fra kranen når de er hjemme, sier informasjonsdirektør Helge Hasselgård i Bryggeri og mineralvannforeningen.

Og det kan bli til mye penger på et år hvis flaskevannet kjøpes på bensinstasjoner og i kiosker hvor prisen for en halv liter vann er 10-13 kroner.