<strong><b>DYRT:</strong></b> Det er blitt langt dyrere å feriere i London på grunn av kursen på britiske pund. Foto: SCANPIX
DYRT: Det er blitt langt dyrere å feriere i London på grunn av kursen på britiske pund. Foto: SCANPIX Vis mer

Dyrt på populære feriemål

Kronekursen gjør flere populære reisemål kostbare for nordmenn i tiden fremover.

Publisert
Sist oppdatert

Både mai med alle sine fridager og sommerferien er populære reisetidspunkt for nordmenn. Men er du opptatt av å få valuta for pengene, er det greit å være obs på at valutakursen gjør flere populære reisemål relativt dyre i disse dager.

Ikke minst gjelder dette om du skal til nordmenns storfavoritt London.

Skal du derimot på harrytur til Sverige, gjelder det å unngå denne valuta-tabben

Kostbar London-ferie

London er som kjent et populært reisemål for nordmenn, og er blant annet et av de fem mest populære reisemålene i pinsa, viser informasjon Dinside har fått fra Travellink.

Men å reise til London i år er langt dyrere enn det har vært på lenge.

Tirsdag må du betale 11,7530 for pundet, en valuta som de siste årene har ligget på rundt 9 kroner. Vi må helt tilbake til 2007 for å finne en like høy kurs for det britiske pundets del, viser tall fra Norges Bank.

Også i tiden fremover vil det holde seg slik, etter både DNBs og Nordeas prognoser å dømme. Nordeas tall for juli viser en kurs på 12,14 kroner per pund, mens DNBs tall for juli lander på 12 blanke. Dessuten skal London være et av verdens dyreste reisemål, ifølge VG.

Les også hva som skjer hver gang du drar kortet i utlandet

Dyrt i dejlige Danmark

<b>DANMARKSFERIE?</b> Danmarksferien er langt dyrere med dagens kurs, enn for noen år tilbake. Foto: SCANPIX
DANMARKSFERIE? Danmarksferien er langt dyrere med dagens kurs, enn for noen år tilbake. Foto: SCANPIX Vis mer


Danmark er et populært reisemål blant nordmenn, og i 2012 og 2013 var det gode tider for nordmenn på dansk ferie. Da lå nemlig den norske og den danske krona jevnt.

Den tida er definitivt over. I dag koster 100 danske ifølge Norges Bank hele 113,56 norske kroner, og også i sommer vil den ligge på samme nivå, ifølge både DNBs og Nordeas prognoser.

Les også hvorfor du betaler ekstra for kortbruken i Danmark

Ikke lenger rimelig i USA

Også for amerikanske dollar må du ut med langt mer nå enn for bare noen år siden, om du skal til for eksempel New York eller Florida på ferie. Vi skal ikke lenger tilbake enn til 2014 for å finne en kurs nede på 6-tallet. Kursen har vekslet mellom 5 og 6 kroner per dollar i mange år, men nå er dette tydeligvis over.

Også i sommer vil du måtte ut med rundt åtte kroner per dollar, viser både Nordea og DNBs prognoser for i sommer, der førstnevnte anslår en kurs på 7,87, mens DNB tror det vil koste deg 8,24 kroner for en dollar i juli. Tirsdag var valutakursen 8,0292 per dollar.

Les også hvorfor du bør velge minibank med omhu når du tar ut valuta

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer