Dyrt nummerkaos

Finner du ut av nummerkaoset? Vi hjelper deg med en fullkommen oversikt.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vet du hvem du ringer? Ja, sikkert. Men vet du hvilket mobilabonnement mobilvennene dine har? Det kan være lurt å sjekke før du selv velger mobilselskap.

Full oversikt

Vet du hvilket mobil-
abonnement vennene har?
Vet du hvilket mobil-
abonnement vennene har? Vis mer

Du gjør vanligvis lurt i å velge samme mobilselskap som dem du ringer oftest til. I de fleste selskaper er det billigere å ringe innenfor selskapet, enn til andre selskapers abonnenter.
Flere av våre lesere har i det siste bedt oss om en oversikt over hvilke numre de ulike mobilselskapene opererer med. Derfor har vi laget en komplett liste over mobilselskapene i Norge.

Klikk på lenken øverst til høyre for å sjekke mobilselskapenes numre.

Noen selskaper, deriblant Telenor Mobil, NetCom og You, har veldig mange nummerserier. De mindre selskapene har ofte bare ett begynnelsesnummer, for eksempel "411".

Bedre tider 1. november

I november i år innføres nummerportabilitet. Det betyr at du kan ta med deg mobilnummeret ditt uansett hvilken leverandør du skifter til.

Mange har vegret seg for å bytte abonnement, fordi de da ville miste nummeret sitt. Det er upraktisk å måtte levere ut nytt nummer til familie, venner, kolleger og forretningsforbindelser. Fra november kan du altså bytte, og fremdeles beholde ditt personlige nummer.

Et negativt element blir at det ikke lenger vil være mulig å se hvilken leverandør du ringer til. Nummeret vil ikke lenger være en identifikasjonskilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn billigste abonnement

Kanskje du betaler for mye for mobilabonnementet ditt. Benytt vår mobilkalkulator for å sjekke hvordan du ringer billigst.