Godt vann, men for 50 kroner gir det en bismak likevel Foto: Vitamiwell.se
Godt vann, men for 50 kroner gir det en bismak likevel Foto: Vitamiwell.seVis mer

Dyrt for vann med vitaminer

Shell/7-Eleven i Oslo tar 50 kroner flasken.

Vann på flaske er dyrt, i alle fall om du kjøper det i kiosk eller på bensinstasjon. 50 kroner for en flaske vitaminvann er likevel stivere enn vi er vant til.

Shell/7-Eleven i Tåsenveien i Oslo tar nemlig 50 kroner for 0,5 liter Vitamin Well Care, en pris som ligger et stykke over den normale utsalgsprisen.

En tilsvarende flaske koster mellom 25 og 29 kroner i kolonialer. Tar vi utgangspunkt i 29 kroner, tar altså Shell/7-Eleven 72 prosent mer.

SE OGSÅ: Stor pakke = høyere kilopris

– På et generelt grunnlag kan jeg si at denne utprisen var usedvanlig høy, i den kanalen som du omtaler (bensinstasjoner), koster Vitamin Well alt fra 33-35 kroner + pant. Unntaket er når Vitamin Well er på kampanje, da kan du finne den til 29 kroner + pant, sier Knut Terje Førre, nasjonal salgssjef for blant annet vitaminvannet.

Han legger til at de anbefaler kiosker og bensintsasjoner en utpris på cirka 35 kroner pluss pant, men presiserer at de er forsiktige med å antyde utpriser.

– Tar det opp med kjøpmannen

Øyvind Haakerud, kjedesjef for Shell/7-Eleven sier til DinSide at de anbefaler utpriser, men at deres kjøpmenn er selvstendige næringsdrivende og derfor setter prisene selv i sine lokalmarkeder.

– I dette tilfellet er vår veiledende pris 35 kroner. Det kan derfor høres ut som om denne lokale kjøpmannen har priset denne varen noe høyt. I slike tilfeller tar vi det opp med kjøpmannen, ettersom vi vurderer denne prisingen til å være for høy, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke ulovlig

Det er ikke første gang vi ser eksempler på at kiosker og utsalgssteder priser som de vil. Men det er ikke ulovlig. I prinsippet kan varen du kjøper koste hva som helst, det finnes ikke noe øvre tak. Derfor er det du som handler som må passe på at du ikke betaler unødvendig mye for en vare.

SE OGSÅ: Refill - mye dyrere enn originalen