Dyrt boliglån i SkandiaBanken

SkandiaBanken har bra tilbud på innskudd og kortbruk. Men det ser dårligere ut på lånesiden.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skandia-Banken har redusert innskuddsrenten med 0,3 prosentpoeng til sju prosent. Og med med åtte prosent nominell rente har banken begynt å falle i rangeringen over de beste boliglåns-bankene. Det kan se ut som om Skandia-kundene må belage seg på en dyrere hverdag.

Lokketilbud?

Dyrt boliglån i SkandiaBanken


Da Skandiabanken ble etablert den 27. april i fjor, lanserte banken tilbud som fikk de etablerte bankene til først å måpe, for så å rope om lokketilbud og falske premisser. Overlegne innskuddsrenter, billigst på lån, og svært rimelig kortbruk førte til at mange nordmenn byttet til Internettbanken.

- Våre betingelser reflekterer den kostnadsstrukturen som ligger bak SkandiaBanken. Våre kunder gjør jobben selv, og dette skal også reflekteres i lavere gebyrer sier Øyvind Thomassen, leder i SkandiaBanken.

Ett år etter

I løpet av det første driftsåret har SkandiaBanken befestet sin posisjon som en rimelig og gunstig bank for sine 100.000 kunder. De har fremdeles det rimeligste kortholdet i Norge, og innskuddsrenten på brukskontoen er fortsatt over to prosentpoeng bedre enn nærmeste konkurrent. Men stillingen er ikke like suveren når det gjelder boliglåns-betingelsene.

Stupt ned til 22. plass

Lånebetingelsene til SkandiaBanken har fått et skudd for baugen. På vår liste over de effektive boliglånsrentene kommer SkandiaBankens tilbud på en 22. plass.

- Vi ser ikke på de mindre sparebankene som store konkurrenter, røper Thomassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han viser til bankens gunstige betingelser i forhold til de større konkurrentene.