Dyrt å være sporty

- Lagidrettene er de billigste du kan drive med. Ved å velge en av dem, kan du slippe med noen få tusenlapper i året, sier daglig leder Terje Laurendtz ved Torshov Sport i Oslo.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har gjennomført en undersøkelse av prisen for å drive med 20 ulike idretter. Vi har bevisst droppet idretter som rally (for dyrt), undervannsrugby (for smalt) og frisbee (for lite atletisk).

Ta meg til idrettsprisene

Det første året

I stedet holdt vi oss til idretter med bredere appell. Med hjelp av særforbundene har vi vurdert hva det koster en voksen person som vil være aktiv på lavere nivå og delta i tre - fire konkurranser i året eller spille i de laveste divisjonene. Kostnadene fordeler seg på:

  • Utstyr i middels prisleie

  • Nødvendige kurs

  • Medlemskontigenter/deltakerlisens
Vi har utelatt startavgifter og transport til konkurranser, siden dette varierer stort og er vanskelig å beregne. Resultatene viser at utgiftene for det første året varierer fra 2.000 til 40.000 kroner.

Dyrere enn golf

Golf er kjent som en kostbar idrett å bedrive, selv om du kun spiller på hobbybasis.

- Golf kan være svært dyrt, men det behøver ikke å være det. Bor man i Oslo, men er medlem og spiller i Elverum eller Vestfold, er det overkommelig for de fleste, sier faglig leder Anna Dønnestad i Norges Golfforbund.

Visste du at det er like dyrt eller dyrere å være aktiv innen enkelte andre populære idretter enn det det koster å spille golf?

Jeg vil se hvilke idretter det er snakk om