Dyrt å være mann

Menn bruker mer penger enn damene på Valentines dag. Jentene fryder seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn bruker mer penger, enn damene, på det motsatte kjønn på Valenetines Day.

Valentintips i siste liten

To av ti menn sier de bruker mer penger på det motsatte kjønn Valentines Day enn andre dager i året, mens kun seks prosent av kvinnene sier det samme.

Menn under 40 år i Oslo er mest spandable på Valentines Day, viser en landsomfattende undersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av Jacob's Creek.

14. februar står i romantikkens tegn, men det trenger ikke ruinere deg. Foto: Colourbox.no
14. februar står i romantikkens tegn, men det trenger ikke ruinere deg. Foto: Colourbox.no Vis mer


- Vi er ikke overrasket over at det er den yngste aldersgruppen som sørger for romantikken, Valentines Day er tross alt en ny tradisjon i Norge. Det vi er mer overrasket over er at kvinnene fortsatt forventer at det er guttene som tar ansvaret. Vi oppfordrer derfor kvinner i alle aldere til å gjøre noe ekstra for sin kjære den 14.februar, sier Cecilie Gilhuus, markedssjef i Brand Partners og ansvarlig for Jacob's Creek.

Av undersøkelsen ser det samtidig også ut til at både pengebruk og forventninger stiger i takt med størrelsen på husholdningen. Gilhuus mener det kan tyde på at store husholdninger med en travel hverdag har ekstra behov for å utnytte merkedager.


Lite romantikk i Nord-Norge

Undersøkelsen viser at nordnorske menn bruker omtrent like mye penger på det motsatte kjønn på Valentines Day som andre dager i året. Kun fire prosent av mennene i landets tre nordligste fylker oppgir at de bruker mer penger på det motsatte kjønn på Valentines Day enn andre dager i året. - Som en trøst til våre søstre i nord kan vi opplyse at nordnorske menn heller ikke har noen forventninger til ekstra oppmerksomhet fra det motsatte kjønn denne dagen. Vi ser noe av den samme tendensen i Midt-Norge, sier Gilhuus.

Hjerteskjærende dyrt

Utrolige 17 milliarder dollar svis av til feiring og dyrking av kjærligheten i USA. Hver konsument kommer til å bruke 120 dollar. Og det er særlig mannen som må betale i morgen; 154 dollar kommer gjennomsnittsmannen til å bruke på små kjærlighetsgaver. Hun spanderer 85 dollar tilbake. Dette ifølge en undersøkelse gjennomført BIGresearch og Forbes.com. Det er blomster, sjokolade, kort og smykker som deles ut under denne høytiden.

Kjærlighet og forretninger

AKTUELT


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!