Dyrest på nettet

Prisene er høyere i nettbutikker enn i vanlige butikker, viser en fersk undersøkelse.

Det kommer altså fram i den hittil største sammenliknende undersøkelsen av prisene online og offline i Danmark.

Mot normalt

Prisagenten Pricerunner og analyseinstituttet IDC Nordic, som står for undersøkelsen, har satt fokus på 500 varer fra tre områder: IT-utstyr, forbrukerelektronikk og hvitevarer.

- Det er ikke slik at en vare som kjøpes på nettet, er billigere enn i en vanlig butikk. Faktisk er den heller dyrere online enn i butikkene, sier Per Andersen, administrerende direktør for IDC Nordic til Jyllandsposten.

Dette gjelder både IT-utstyr og forbrukerelektronikk. Grunnen er enkel:

Billigere produkter som printere, scannere, CD-spillere, kompaktkameraer og videospillere selges ofte i store supermarkedkjeder, som gjennom stordriftsfordeler kan tilby lavere priser enn nettbutikkene.

I Norge skaper konkurransen mellom elektronikkgigantene et prispress som mange nettbutikker ikke makter å ta del i.

Likevel...

Ser man bort fra dette, er nettbutikkene ofte billigst. Undersøkelsen viser at for eksempel nye produkter som digitale kameraer ofte koster minst på nettet.

DinSide har imidlertid avdekket at dette slett ikke er tilfelle i Norge. Vår store pristest av digitale videokameraer viste at vanlige butikker var billigst på tre av fire kameraer.

Den danske undersøkelsen viser likevel at nettbutikkene er klart billigst på hvitevarer. Pricerunner og IDC Nordic minner likevel på at det er enklere å få prisavslag på hvitevarer enn på billigere IT- og elektronikkprodukter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Man bør ikke kjøpe i blinde på Internett, men tenke seg om. På mange områder er det i gjennomsnitt ikke billigere å handle via nettet. Leter man grundig, kan man likevel finne det billigste tilbudet online, sier Per Andersen i IDC Nordic.