Dyrere etter priskrigen

Økt konkurranse og prispress har ført til at teleselskapene både i Norge og Sverige, kompenserer for lave priser på et område med å fordyre andre tjenester.

Konkurransen førte ikke til lavere priser.
Konkurransen førte ikke til lavere priser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Konkurransen på telmarkedet fungerer ikke, sa Gunnar Billinger, generaldirektør i Post- og telestyrelsen i Sverige da rapporten Svensk telemarked 2002 nylig ble presentert. Dette ifølge det svenske forbrukerbladet Radron.net.

All makt i ett selskap

Det svenske Post- og telestyrelsen peker på at ett selskap, TeliaSonera, dominerer 74 prosent av det svenske mobilnettet. Også på ADSL-forbindelse er TeliaSonera størst. Hele 74 prosent av de svenske ADSL-kundene bruker TeliaSonera.

Samtidig peker Post- og telestyrelsen på at prisene på SMS har vært uforandret de siste tre årene. Post- og telestyrelsen mener de høye prisene har ført til stagnasjon på dette markedet.

Behov for styring i Norge

Også i Norge har man sett de samme tendensene.

En forskergruppe ved universitet i Oslo konkluderte tidligere i vår med at konkurransen på det norske telemarkedet ikke har fungert: Det har blitt dyrere ringe. Forskergruppen mener Post- og teletilsynet og Konkurransetilsynet bør regulere markedet. Les hele saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!