Dyrere bensin koster deg 1.200 kroner i året!

Gjennomsnittsbilisten kjører rundt 17.000 kilometer i året. Med et gjennomsnittsforbruk av bensin vil prisstigningen de siste åtte månedene koste deg rundt 1.200 kroner i året.

Over bekken

Hva taper du på dyrere bensin?

Hvor langt kjører du pr. år med bil nummer én? km  
Hvor mange liter bruker bil nummer én pr. mil? liter  
Hvor langt kjører du pr. år med bil nummer to? km  
Hvor mange liter bruker bil nummer to pr. mil? liter  
Hvor mye har bensinprisen steget med der du pleier å fylle? kr  
   
 
 
       
 
Beregninger uten ansvar for DinSide.
Oppdager du feil send en Epost til redaktør Jon Erland Madsen

Da DinSide startet sine bensinprismålinger i desember ifjor, lå prisen for en liter blyfri 95 oktan bensin mange steder på Østlandet på 6,99 kroner i Jet- og Essostasjonene. De andre kjedene lå kanskje 10-20 øre høyere. Bensin til 6,99 kroner kunne man kjøpe blant annet i Sandefjord, Horten, Asker, Slemmestad og Nittedal. Fra tid til annen flammet også priskrigen opp på steder som Hønefoss, Askim, Moss og Oslo.

En krone opp?

I inneværende uke har det ikke blitt rapportert noen bensinpriser under åtte kroner til DinSide. Vi har ikke nøyaktig statistikk for desember ifjor, men den gangen holdt bensinprisen på Østlandet seg for det meste lavt på syvtallet. Nå er den vanlige prisen på rundt ni kroner.

Det kan ikke være galt å anta at bensinprisen har steget med en krone. Om kjedene klarer å etablere et prisnivå på over ni kroner, vil prisstigningen på bensin på et drøyt halvår kanskje komme opp mot 1,50 kroner pr. liter. Det er også prosentvis en stor økning.

En tusenlapp eller to

Som kalkulatoren over viser, kan prisstigningen på bensin svært fort bli en tusenlapp eller to for en alminnelig husholdning. Dagpendlere og andre som kjører mye kan få et kraftig innhogg i husholdningsbudsjettet.

Selv om det er høye avgifter på bensin, er ikke prisøkninen i år et resultat av avgiftsøkninger. Det er konkurransen som har avtatt, og da særlig hovedduellen mellom Jet og Esso - som ga så mye glede ifjor.

La oss håpe den kommer tilbake.