Dyre dollarglis

Med sine skinnende hvite tenner minner Julia Roberts om en levende tannlegereklame. Men også du kan konkurrere med Hollywood-stjernenes glitrende smil, de er nemlig kjøpt og betalt alle sammen.

Dyre dollarglis

  1. Her er prisene

Blant Hollywood-stjernene er det en selvfølge å ha kritthvite tenner.

Og tannlegene sier ikke nei, de tjener nemlig gode penger på bleking og montering av porselensfasader på kjendisenes originale tannstubber.

Forfengelig Ola Nordmann

Vi her hjemme begynner også å ta konsekvensene av førsteinntrykkenes betydning, og reparerer både her og der. Fagsjef Morten Rolstad i Den Norske Tannlegeforening uttaler:

- Vi har ingen konkrete tall som forteller om noen markant økning i antall blekninger som utføres her i landet, men jeg vil tro det er en viss økning.

Tegning: Anne Angelshaug.
Tegning: Anne Angelshaug. Vis mer

Dyr fornøyelse

Synes du ikke tannkremreklamene holder det de lover, selv om de inneholder både Polinam og andre natural whitening- preparater?

Det fins muligheter også for deg som ikke er filmstjerne med millionlønn, men lommeboken må nok lide mer for skjønnheten enn du selv kunne ønske.

Skal du være sikker på at tennene blir pene må du nemlig bleke tennene hos en tannlege. Prisene for bleking av over- og underkjeven ligger på ca. 3000 kroner til sammen.

Vi har gjennomført en prisundersøkelse i de 4 største byene for å gi en liten pekepinn på hva du kan vente deg. Selv om undersøkelsen på ingen måte er uttømmende, gir den en god pekepinn på hvor store prisforskjeller som finnes. Det kan med andre ord lønne seg å ta en liten ringerunde før du går til verks.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Porselen i fronten

Har du fortenner som inneholder fyllinger, eller som har sprekker grunnet skade, kan det hende du blir nødt til å sette på porselensfasader for at det ikke skal bli for store fargeforskjeller.

Det er her de helt store prisforskjellene viser seg. Den rimeligste tannlegen vi ringte til tok 2.000 kroner per tann. For nøyaktig den samme jobben skulle en annen ha over dobbelt så mye, nemlig hele 4.200 kroner!

Vurderer du å finpusse litt på perleranden finner du vår prissammenligning ved å trykke på lenken øverst til høyre i artikkelen. Setter du din tannlege under press, er sjansene store for at han er åpen for forhandlinger.