DVD til spottpris

De desidert billigste DVD-filmene bestiller du i de britiske nettbutikkene www.play.com og www.cdwow.com, som har gratis frakt også til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vår nye pristest av nettbutikker i de fire landene viser at...

 • ...filmen "Den fabelaktige Amelie fra Montmartre" koster kun 167 kroner hos www.cdwow.com.

 • ...den doble "Ringenes Herre"-DVD'en får du for 178 kroner i samme butikk.

 • ...klassikeren "Clockwork Orange" selges til kun 107 kroner hos www.play.com.

  Varierer

  USA: Med et par unntak er alle disse prisene lavere enn her i landet. Ellers har den sterke krona også gjort filmer fra USA billigere. "Ringenes Herre" koster ikke mer enn 187 kroner inkludert porto hos www.amazon.com.

  image: DVD til spottpris

  TYSKLAND: De tyske nettbutikkene har svinedyr frakt, faktisk opptil 21 Euro eller hele 160 kroner. Dette gjør at du bør droppe å bestille DVD-filmer fra Tyskland. Unntaket er www.bol.de, som tar 8,90 Euro i frakt og selger "Ringenes Herre" for 235 kroner totalt.

  FRANKRIKE: Prisene i Frankrike er middels høye. Vi er litt skuffet over at den billigste utgaven av den franske filmen "Amelie" koster 241 kroner (www.amazon.fr), som er 74 kroner mer enn hos www.cdwow.com. I Frankrike er det ikke portoen som koster flesk, men selve filmene.

  Moms


  Kun noen få europeiske nettbutikker trekker fra moms, slik de egentlig skal gjøre. Verken www.play.com og www.cdwow.com gjør dette. Play kan gjøre det fordi de har hovedkontor på øya Jersey, som ikke tilhører EU-/EØS-området. Play selger forøvrig også sone 1-filmer.

  Amazon, både i England og Frankrike, samt de andre franske nettbutikkene trekker fra momsen, men ingen av de tyske gjør det. Moms skal ikke trekkes fra i amerikanske nettbutikker.

  Siden 200 kroners-grensen for toll på småpakker ikke inkluderer porto kan du bestille filmene fra nesten alle de 15 nettbutikkene i undersøkelsen.

  Du bør ha en viss språkforståelse for å bestille fra Euro-landene. DVD-titlene er ofte oversatt til fransk og tysk, og kan være trøblete å finne. All informasjon på sidene er dessuten på fransk og tysk.

  Jeg vil se prisene for de ulike filmene

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!