Ikke alle ønsker hyppig kontakt med selgere per telefon. Foto: <i>Illustrasjon: Per Ervland</i>
Ikke alle ønsker hyppig kontakt med selgere per telefon. Foto: Illustrasjon: Per ErvlandVis mer

Dugnad mot telefonselgere

Nå er det syv sekunder mellom hvert søk på Telefonterror.no.

Dugnadsånden lever i beste velgående i kampen mot telefonselgere, og tjenesten Telefonterror.no blir stadig mer populær.

På nettsiden kan du finne nummer til telefonselgere og markedsundersøkere - i alle fall hvis noen før deg har registrert nummeret. Du kan også legge inn de nummerne som har forstyrret ditt eget privatliv, slik at andre kan dra nytte av hva du har funnet ut, både om nummeret og om selgerens oppdragsgiver.

Målet er at dette verktøyet skal gi forbrukere og firmaer mer makt til å velge hvem de ønsker å bli kontaktet av per telefon.

Telefonterror.no har altså ingen mulighet til å hindre telefonselgere i å ringe deg, men listen gjør det enklere å la være og svare dersom de ringer.

>>>Les andres feilsendte SMS

Gratis å bruke

Tjenesten er basert på tips fra publikum og er dermed en eneste stor dugnad i kampen mot telefonselgere og andre uønskede henvendelser.

Grunnleggeren av siden oppfordrer imidlertid fornøyde brukere til å donere noen kroner til videre utvikling av siden.

Slå opp eller lagre

Telefonterror.no er et egnet verktøy dersom du har et tapt anrop fra et ukjent nummer. I stedet for å ta telefonen kan du søke opp nummeret på Telefonterror.no før du eventuelt ringer tilbake.

Noen går også lengre enn dette og velger å lagre de mest gjentakende numrene som "telefonselger" eller "ikke ta telefonen".

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>>Slik lurer han telefonselgeren

Reserver deg i Brønnøysund

Å benytte reservasjonsregisteret i Brønnøysund er eneste måte å slette telefonnummeret ditt fra selgernes lister. Alt du må gjøre, er å gå inn på nettsidene til Brønnøysundregistrene og skrive inn fødselsnummer og det eller de telefonnumrene du ikke vil bli kontaktet på.

Husk å registrere  telefonnumrene du vil reservere mot telefonsalg. Foto: Brreg.no
Husk å registrere telefonnumrene du vil reservere mot telefonsalg. Foto: Brreg.no Vis mer


Blir du kontaktet selv om du har registrert deg? Tips oss på okonomi@dinside.no