Du skal få millioner ...

... bare du svarer på dette brevet. Ikke gjør det!

Det er ikke noe som heter en gratis lunsj. Det vet Amy Hirst (28), og hun tipset oss derfor om et brev hun nylig fikk i posten. Brevet opplyser om at hun er den heldige vinner av 1.480.000 euro, omtrent 13 millioner kroner med dagens kurs.

Hirst antok umiddelbart at brevet var svindel, men dessverre er det fortsatt noen som blir lurt på denne måten. Avsenderen er det såkalte Spanish Sweepstake Lottery.

Les også: Disse prøver å svindle deg

Aldri kjøpt noe lodd

- Jeg har aldri kjøpt noe lodd og forstår ikke hvor de har fisket frem akkurat mitt navn og min adresse. Det kom som et vanlig brev postet fra Spania, sier Amy til DinSide.

Hun synes hele saken er snodig, men er redd for at noen kan la seg lure.

- Noen vil kanskje bite på slikt, og vips, så er man svindlet, sier Amy, som antar at avsenderne nå bare sitter og venter på at hun skal fakse over kontodetaljene.

For å få utbetalt den enorme gevinsten må vinneren nemlig fakse over et ganske omfattende skjema der han/hun blir bedt om å fylle ut personlige detaljer som fødselsdato, kontonummer og bankens adresse og routing-nummer. De vil også ha informasjon om nærmeste pårørende.

Dette er også ren svindel

Må holdes unna offentligheten

En av de tingene Amy reagerer kraftigst på, er at avsender skriver svart på hvitt at vinneren bør holde prisen hemmelig for offentligheten inntil kravet har blitt behandlet og pengene satt inn på konto. De skriver videre at dette er en del av deres sikkerhetskontroll for å unngå at andre skal prøve å kreve gevinsten.

- Jeg synes det er rimelig freidig at de skriver at det er viktig at dette holdes utenfor offentligheten, sier Amy.

Du skal få millioner ...

Artikkelen fortsetter under.

Du skal få millioner ...


Mottar daglig henvendelser

Forbrukerombudet mottar daglig spørsmål fra folk som har mottatt e-post eller brev der det står at de har vunnet store premier i utenlandske lotterier. Det viser seg alltid å være ren svindel, ofte iverksatt av svindlere med tilknytning til Nigeria og andre vestafrikanske land, opplyser Forbrukerombudet.

For å advare og informere alle de som har spørsmål om falske lotterier, har Forbrukerombudet samlet en rekke eksempler på slike svindelbrev i et "svindelgalleri". Her kan du se de siste eksemplene på lotteribrev.