Du må handle i dag

Om du vil ha vin og sprit, vel og merke.

<strong>STENGT I MORGEN:</strong> Fredag før pinse, og det blir nok ikke så romslig mellom hyllene på norske polutsalg. Foto: <a href=http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License target=_blank>Wiki Commons</a>
STENGT I MORGEN: Fredag før pinse, og det blir nok ikke så romslig mellom hyllene på norske polutsalg. Foto: Wiki Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du ha terrassevin eller en skarp en til pinse, må du handle i dag. På grunn av reglene i alkoholloven holder ikke Vinmonopolet åpent i morgen, selv om det er vanlig handledag ellers.

Det er også begrensninger på salgstiden for øl i butikk, og du må handle slike varer før 15 i morgen. Lettøl (med alkoholprosent under 2,5 prosent) kan du imidlertid kjøpe i hele butikkens åpningstider - så fremt at du er over 18 år.

Mandag er 2. pinsedag, og da holder de aller fleste butikker stengt, inkludert polet.

Her finner du oversikt over polets åpningstider lokalt

NB: Åpningstidene hos Vinmonopolet varierer fra sted til sted. Eksempelvis finnes det et utsalg som holder stengt på onsdager, mens andre aldri har lørdagsåpent lenger enn til kl 14.00.

Les også: Gikk det galt på vei hjem? Du kan få ny vin

Men ikke i Sverige


Er du for sent ute? Da kan du, om du bor i kjøreavstand til et svensk Systembolag, ta turen over grensen. For bolagets utsalg forholder seg til svenske regler, og har vanlige åpningstider i pinsen.

Her finner du Systembolagets nettsider for mer informasjon.

Allergisk? Da blir du sannsynligvis verre når du drikker alkohol