Foto: Lego/montasje
Foto: Lego/montasjeVis mer

Du kan spare hundrelapper på denne

20 prosent billigere hos Toys R Us.

Lego til jul? Det kan virkelig lønne seg å sjekke prisene før du handler.

Vi har tatt en mini-prissjekk på Star Wars-lego: Du kan spare opptil 20 prosent på å velge riktig lekebutikk ...

Ifølge HSH vil julehandelen i år utgjøre 11,9 milliarder kroner. Dette er 11,9 milliarder kroner mer enn gjennomsnittet resten av året - som igjen betyr et merforbruk på omkring 2.500 kroner per nordmann i desember.

1.499 eller 1.199?

Vi har sjekket prisen på byggesettet Venator-class Republic Attack Cruiser (art. nr. 8039) i norske lekebutikker og noen nettbutikker. De fleste butikkene forlanger 1.499 kroner for dette byggesettet, som er på linje med prisen oppgitt i nettbutikken til Lego.

Men det finnes unntak - og i dette tilfellet heter unntaket Toys R Us. Her får du byggesettet for 1.199 kroner - som altså er 300 kroner rimeligere enn hos de fleste konkurrentene. Du skal merke deg at prisen hos Toys R Us er en kampanjepris, som varer ut året (tom. 31. desember). Normalpris på dette produktet hos Toys R Us er 1.399 kroner - fremdeles rimeligere enn konkurrentene, om enn kun en differanse på 100 kroner.

Lego-sjekk (Produkt: 8039 Venator-class Republic Attack Cruiser)
ButikkPris Merknad
Brio butikken1499 
Toys R Us1199 
BR leker1499 
Ringo leker1499 
Familiebutikken.no (nettbutikk)1329Porto tilkommer.
Ringoshop.no (nettbutikk)1499Porto tilkommer.
Eurotoys.dk/no (nettbutikk)1267,75Inkl. pakking og forsendelse. Toll tilkommer.
Lego shop (nettbutikk)1499Pluss 145 kroner i frakt.
Toys R Us i Sverige (svenskehandel)974Nærmeste butikker til norskegrensa er Göteborg eller Karlstad.
Prisene er innhentet 14. desember. Eventuelle kampanjer gjelder i alle fall tom. julaften, og hos noen helt til nyttår. Med forbehold om feil og endringer.


Vi gjør oppmerksom på at utvalg kan variere fra butikk til butikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

EU med lekeråd

VG sjekket nylig prisene på et større antall leker hos Extra-leker, BR-leker, Brio, Ringo og Toys R Us - og fant at totalt sett var Extra-leker den billigste leketøyskjeden, fulgt av Toys R Us på 2. plass.

En pristest på Lego utført av den danske avisen Politiken, viser at danskene betaler 85 prosent mer for legoklossene enn britene - og 21 prosent mer enn tyskerne. Dette er priser fra Legos egen nettbutikk.

Hva bør du tenke på, før du går ut i lekebutikken og handler leker til dine eller andres barn? EU har kommet med en rekke råd til hva du bør overveie, før du handler. Dette er råd som skal hjelpe forvirrede forbrukere under julens lekehandel - og handle julegaver som ikke kan utøve en fare for småingenes liv og helse. Du kan se rådene i boksen nedenfor.