Du kan reise på 1. klasse!

Du er sikkert kjent med statens reiseregulativ. Satsene er endret 1. mars 1999. Vi gir deg tallene. Regulativet inneholder i tillegg en del spennende ting du kanskje ikke var klar over. Visste du for eksempel at du kan reise på første klasse dersom du tar tog eller skip?

Regulativet er som kjent malen også for de fleste private bedrifter. Reiseregulativet inneholder veiledende satser for hva staten eller din bedrift tillater at reisen koster. Nå er det kommet nye satser for innenlandsreiser gjeldende fra 1. mars 1999.

Klikk på disse lenkene for å se de nye satsene for: 3327 TARGET="_top">kost og 3328 TARGET="_top">losji

Første klasse på tog eller båt

I tillegg til satsene for kost og losji inneholder statens reiseregulativ retningslinjer for hvor mye selve reisen skal koste og for hvilke transporttyper du kan velge.

Hovedregelen i statens reiseregulativ er at reisen skal skje

  • på den hurtigste og billigste måte så langt dette er forenlig med en effektiv og forsvarlig utførelse av jobben/oppdraget.
  • Rabatter skal brukes mest mulig, men behøver ikke tas i bruk dersom det medfører forlenget reisetid
Men et annet sted i det omfattende dokumentet finner vi følgende tekst:

Har du flyskrekk og det er hensiktsmessig kan du reise med 1. klasse på Hurtigruten!
Har du flyskrekk og det er hensiktsmessig kan du reise med 1. klasse på Hurtigruten! Vis mer

"Ved bruk av rutegående skyssmidler dekkes faktisk medgåtte, legitimerte utgifter for den plass/klasse tjenestemannen har benyttet:

  • skip: billett til beste eller nest beste klasse
  • tog: billett 1. klasse
  • rutefly: ordinær billett
- Selv om regulativet som du riktig påpeker tillater reiser på 1. klasse på tog og skip er hovedregelen at billigste offentlige kommunikasjon skal benyttes, sier avd. direktør i AAD Randi Stensaker til DinSide.

Hun innrømmer at ordlyden kan være noe uklar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dersom den ansatte har en fornuftig forklaring på hvorfor 1. klasse er valgt, for eksempel for å få jobbe effektivt, kan regulativet åpne for dette, sier Stensaker. Hun understreker at dette må skje utfra en helhetsvurdering.

Hun understreker også at det stilles krav dersom den aansatte ikke bruker fly når dette er hensiktsmessig. Kravene, som inkluderer legeattest på flyskrekk, finner du 3336 TARGET="_top">her

Reiseregningen online!

Visste du at du kan fylle ut reiseregningen online. Bare gå hit

Det fullstendige innenlands-reiseregulativet finner du på denne hjemmesiden til Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Hva hvis reisen går til utlandet?

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Hva med utelandsregulativet? Hvilke kostnader får du godkjent hvis reisen går utenlands. Les mer i den relaterte artikkel: