Du kan levere flere ganger

Du kan legge til fradrag selv om du allerede har levert selvangivelsen.

Ingen grunn til å fortvile selv om du leverte selvangivelsen uten alle fradragene. Du kan nemlig levere på nytt og på nytt, helt frem til leveringsfristen 30. april.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Ingen grunn til å fortvile selv om du leverte selvangivelsen uten alle fradragene. Du kan nemlig levere på nytt og på nytt, helt frem til leveringsfristen 30. april. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du nettopp lest et godt tips om selvangivelsen 2012 på DinSide og tenker «søren, jeg som akkurat har levert min». Fortvil ikke, du kan nemlig levere selvangivelsen så mange ganger du vil før fristen 30. april.

Slik leverer du på nytt

Har du allerede levert inn selvangivelsen finner du kvitteringen for den innsendte selvangivelsen under Arkivert på din bruker hos Altinn. Til høyre finner du en Lag ny kopi-funksjon. Klikk på denne, og du vil få en kopi av din innsendte selvangivelsen.

Denne kopien kan du altså endre på, for så å sende inn på nytt. Innenfor fristen er det den siste innsendte versjonen som gjelder.

Les også: Foretrekker du «lottogevinst» eller rentefritt lån?

Ikke levér på papir

Prinsippet om at det er den ferskeste versjonen av selvangivelsen som gjelder, betyr også at du kan endre elektronisk etter at du har sendt inn på papir.

Men å sende inn på papir kan du like gjerne slå fra deg først som sist:

Resultatet er at du må vente lenger på skatteoppgjøret. Mange endringer gjøres nemlig enkelt ved hjelp av nedtrekksmenyene i den elektroniske løsningen. Men kompliserte endringer er heller ingen hindring for å levere papirfritt.

En tusenlapp her

Selv om selvangivelsen er forhåndsutfylt er det slett ikke sikkert at Skatteetaten har fått med seg alle relevante data. Ikke vær altfor lat når det kommer til selvangivelsen. Setter du av en halvtime er mye gjort. Her kan det være mer å hente, også for deg som har fått penger igjen på skatten. Ta for eksempel reisefradraget, en post det tar noen få minutter å endre, men hvor det kan være flere tusenlapper å hente.

Les også: Omvei til barnehagen kan utløse ekstra fradrag

Alt om selvangivelsen 2012 finner du her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!