Du kan handle både alkohol og dagligvarer på kreditt

Mens Posten ikke aksepterer kredittkort i noen av sine salgskanaler.

<B>STADIG MER UTBREDT:</B> Det er ikke så veldig lenge siden for eksempel dagligvarebutikkene ikke godtok kredittkort. Nå er det vanlig nesten over alt. Foto: Per Ervland (ill.)
STADIG MER UTBREDT: Det er ikke så veldig lenge siden for eksempel dagligvarebutikkene ikke godtok kredittkort. Nå er det vanlig nesten over alt. Foto: Per Ervland (ill.) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere aktører aksepterer betaling med kredittkort, og det vil sikkert overraske mange at både Vinmonopolet og de aller fleste dagligvareforretninger nå aksepterer kredittkort som betalingsmiddel. Det er Visa og MasterCard som har den bredeste dekningen, mens noen også aksepterer American Express og Diners.

Svenskevennlig

Det er bortimot full såkalt brukerstedsdekning i dagligvareforretninger, ihvertfall hos de store kjedene. Rema 1000 og Coop oppgir at de aksepterer Visa og MasterCard i samtlige av sine butikker. Coop tar i tillegg American Express og Diners i utvalgte butikker.

– Dekningen er ikke lik i alle butikker. Vi har åpnet for å bruke flere typer kredittkort der det er et kundegrunnlag for det. Dette er gjerne butikker på typiske turistdestinasjoner, forteller Kristin Paus i Coop.

Les også: Restauranten som gir deg eget kredittkort

NorgesGruppen oppgir at de var først ute med å åpne for bred bruk av kredittkort i dagligvarehandelen. De har også den bredeste dekningen – samtlige kjeder skal akseptere både Visa, MasterCard, Diners og American Express.

– NorgesGruppen aksepterer kredittkort for å muliggjøre kortsalg til kunder med utenlandske kort. Ikke bare turister, men også utenlandsk arbeidskraft, spesielt i forhold til svensker i Norge uten norsk bankkort med BankAxept, opplyser Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen.

Ica og Rimi aksepterer også alle de store kredittkortene i likhet med NorgesGruppens butikker. I franchise-butikker (butikker eiet av kjøpmannen selv), står butikkeier fritt til å velge løsning selv.

Men det er ikke bare positivt at alle dagligvarebutikker nå aksepterer kredittkort. Det kan nemlig bli dyrere matvarer hvis alle begynner å bruke kreditten

Vin på krita

Vinmonopolet åpnet for betaling med kredittkort allerede i 2009. Det skjedde på bakgrunn av ønsker fra kunder, særlig turister og bedriftskunder, opplyser Vinmonopolet på sine nettsider. Visa og MasterCard er mulig å bruke i alle Vinmonopolets butikker, mens du må bestille via kundeservice for å betale med American Express.

Visste du forresten at Vinmonopolet stadig setter ned prisen på enkelte varer i utvalget? I oktober får du disse varene til halv pris

Skal du ha en Norgespakke eller et frimerke på Posten må du huske å ta med BankAxept-kort eller kontanter. Posten aksepterer nemlig ikke kredittkort i noen av sine salgskanaler, uten at det ligger noen prinsipiell årsak bak dette.

– Postens salgssystem er gjort teknisk klart for å ta i bruk kredittkort, men jeg kan foreløpig ikke si noe om når det kommer, sier Hilde Ebeltoft-Skaugrud, pressesjef i Posten.

Les også: Du må IKKE sende penger i posten

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!