Har du sjekket om du betaler altfor mye for mobilforbruket ditt? Foto: Per Ervland
Har du sjekket om du betaler altfor mye for mobilforbruket ditt? Foto: Per ErvlandVis mer

Du kan fortsatt ringe gratis

Konkurransen i mobilmarkedet presser prisene kraftig ned.

Skarp konkurranse i mobilmarkedet kommer deg som forbruker til gode. Våre ferske stikkprøver viser at det fortsatt er mulig å ringe ganske mye uten å betale noe i det hele tatt.

Det er de mindre mobilselskapene som leder an på pris. Xito, Chess og Lebara er alle med i teten, men også Tele2 markerer seg med lavpristilbud.

Ringer du ofte, men med korte samtaler, eller snakker du lenge når du først ringer? Sender du mange sms? Og ringer du mest til fasttelefon eller til mobiltelefon? Dette er spørsmål du bør stille deg før du bestemmer deg for hvilket mobilabonnement du bør velge.

>>> Bedre mobilfaktura rett rundt hjørnet

Du slipper å betale noe

Hvis du ringer lite eller ingenting, er det slutt på den tiden da du måtte betale for det likevel. Regningen din kan komme ned mot 0 kroner per år hvis du velger riktig mobilselskap - og abonnementstype. Noen abonnementer inkluderer et forbruk på et visst antall kroner du kan ringe eller sende meldinger for. Holder du deg under dette forbruket, slipper du å betale noe i det hele tatt.

Billig for alle

Like oppsiktsvekkende er det kanskje at nykommere som Xito presser prisene kraftig også for dem som bruker mobiltelefonen ganske aktivt. Xito Best Friends leder an både i kategorien "Hyperbrukeren" og "Skravlekoppen" med Chess og Tele2 hakk i hel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>>Abonnementet for barna?

Vår pristest:

Vi har brukt DinSides mobilkalkulator for å regne på tre ulike typer forbruk:

 • Gjerrigknarken: Du har mobiltelefon mest for å være tilgjengelig og kunne motta sms og samtaler fra andre. Du ringer sjelden og samtalene er korte, men du sender noen sms.
 • 5 minutter ringetid per uke fordelt på 1 samtale og 1 sms per uke.
  5 minutter ringetid per uke fordelt på 1 samtale og 1 sms per uke. Vis mer


  Se hele listen for spesifikasjoner

 • Hyperbrukeren: Du bruker mobiltelefonen mye og ringer ofte, men har korte samtaler. Sms bruker du sjelden, du synes det går raskere å ringe. De fleste samtalene går til andre mobiltelefoner.
 • 30 minutter ringetid per dag, fordelt på 10 samtaler, 2 sms per dag. Noe datatrafikk er også lagt inn i spesifikasjonene.
  30 minutter ringetid per dag, fordelt på 10 samtaler, 2 sms per dag. Noe datatrafikk er også lagt inn i spesifikasjonene. Vis mer


  Se hele listen for spesifikasjoner

 • Skravlekoppen: Du har ikke fasttelefon og skravler derfor lenge i mobiltelefonen, spesielt i helgene. Du ringer ikke så ofte, men samtalene er ofte lange. Du sender også mange sms og er delvis hekta på sosiale medier via mobiltelefonen.
 • 30 minutter ringetid per dag, fordelt på 3 samtaler, 10 sms per dag.
  30 minutter ringetid per dag, fordelt på 3 samtaler, 10 sms per dag. Vis mer
  Se hele listen for spesifikasjoner

  Hva med service?

  Det er likevel mer enn pris som avgjør om du blir fornøyd med mobilabonnementet ditt. Pristesten tar ikke hensyn til for eksempel kundeservice eller graden av mobildekning i vårt langstrakte land. Men er slike faktorer god nok grunn til å betale flere tusen kroner for mye i året? En tidligere undersøkelse viste at et stort flertall av mobilkundene ikke var interessert i å bytte mobilabonnement - til tross for at de visste at andre var billigere.